missgien.log
Zoeken

Do Not Wannadoo!
12 september 2004, 11:16 uur
Internetaanbieder Wanadoo gaat zijn klanten software leveren om de computer te beschermen. Abonnees krijgen een firewall, familiefilter en antivirussoftware. Hiervoor moeten klanten wel betalen. Dat meldt internetsite Webwereld.
Wanadoo is één van de weinige providers die klanten maandelijks laat betalen voor de software. Wanadoo PC Firewall kost 1,95 euro per maand. Wanadoo PC Antivirus en Parental Control kosten beide 2,95 euro per maand. Met dit laatste programma kunnen ouders het surfgedrag van hun kinderen controleren. Eerder bood Wanadoo al bescherming op serverniveau, maar de provider wil dat klanten hun computer ook kunnen beschermen tegen hackers en virussen.
Om de software in te schakelen moeten abonnees een activatieprocedure doorlopen bij Wanadoo. Klanten krijgen hierbij een speciale code waarmee de software geïnstalleerd kan worden. [Bron: nu.nl]

======
Bij zulk soort berichten prijs ik mij gelukkig met mijn provider, waar alle veiligheidssoftware gewoon gratis te verkrijgen is! Mocht je onverhoeds toch nog een virus, worm of trojan krijgen, dan bieden ze ook nog een hulplijn via het abusecentre.


Downer [www]
Hier (zeelandnet) ook tegen betaling. Iedereen vond het destijds schandalig maar inmiddels hebben de meeste het toch maar gedaan. (wij (nog) niet)
12 september 2004, 12.40 uur
susan [www]
bij mijn abbo een spamfilter a 0,95 erbij genomen.
alleen waar ie op selecteerd is belachelijk.
gister een mailtje van een vriend met als subjekt * afspraak verzetten* , dat vindt wanandoo spam.
12 september 2004, 15.22 uur
Frozen [www]
Ik haal mijn software wel uit de gratis nieuwsgroepen van de provider. Heb je nog keuz ook
12 september 2004, 16.28 uur
Leibele [www]
Ik heb,sinds ik een computer en internet heb Norton Internet Security.Normaal is zo,n pakket voor een jaar gratis up to date te houden,maar als je het af en toe verwijderd en weer opnieuw instaleert verleng je vanzelf de houdbaarheidsdatum.Ik snap niet waarom ze dat nog niet weten bij Norton maar ben daar wel blij mee.
14 september 2004, 11.32 uur