missgien.log
Zoeken

vorige]">vorige - weblog - volgende
Gezondheidsbelasting
11 september 2004, 10:59 uur
De Duitse minister van Financiën, Hans Eichel, heeft een voorstel gedaan waar we eigenlijk op konden wachten: Vet-belasting. Eichel wil dat mensen met een overgewicht, alsmede mensen die risicovolle sporten beoefenen, meer premie gaan betalen voor hun ziektenkostenverzekering. Hij is van mening dat de menigte niet hoeft op te draaien voor de ongezonde levenshouding van individuen.
De voorzitter van de Duitse doktersvereniging, Dr. GŁnther Jonitz, heeft echter een alternatief idee. Hij komt met de 'Big Mac-belasting', waarbij op alles waarin suiker, dierlijk vet en zout verwerkt is evenals alcohol-en nicotineproducten extra hoge belasting wordt geheven.
Zijn insteek is dat hoe minder van deze producten je gebruikt, hoe gezonder je leeft en hoe minder belasting je dus betaald. (Bron: Ananova)

Ik schreef het al eerder: het nieuwe offensief is begonnen. In Duitsland neemt het griezelige vormen aan. Terwijl deze mannen toch allen zijn opgegroeid in de jaren van solidariteit; de jaren waarin alles wat we (tot voor kort) bereikt hadden, is bewerkstelligt. Nu breken ze net zo gemakkelijke alle solidariteitsbeginselen weer af tot en doen het in de naam van 'asociaal gedrag'.
Ik vraag me af wie de volgende slachtoffers zijn: de ouderen misschien - die veroorzaken tenslotte ook een behoorlijke kostenpost op de ziekenkostenbalans. Wellicht wordt er binnenkort 'Bejaardenbelasting' ingevoerd: hoe ouder je bent, hoe hoger je premie.


Branwen [www]
Als 'gezonde' producten nou eens wat goedkoper werden gemaakt, wordt dat dan niet aantrekkelijker? Zodat deze artikelen ook voor de minima onder ons binnen bereik zijn. Of is dat wel een heel naief idee van mij?
11 september 2004, 14.16 uur