missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Meneer Bush,
03 september 2004, 08:00 uur
Vanmorgen, toen ik nog maar net wakker was, hoorde dat u ons land had geprezen voor "ons" bondgenootschap. U noemde ons land een land dat, net als de andere bondgenoten die troepen hebben gelegerd in Afghanistan en Irak, "het respect van alle Amerikanen verdient". Het spijt me, maar het respect van Amerikanen is niet bepaald iets waar ik op zit te wachten en al helemaal niet vanwege Nederlandse betrokkenheid bij uw bezettingmacht. Een bezettingsmacht van een land dat nooit een ander land 'redt' zonder bijbedoelingen, net zoals deze bezetting om de controle over Iraq's olie te krijgen en te houden. Precies zoals 60 jaar geleden expansiedrift en economische motieven ten grondslag lagen aan de bevrijding van West-Europa. Want als wij geen potentieel nieuw groot afzetgebied waren geweest, hadden we hier waarschijnlijk Duits gesproken. Hetgeen niets afdoet aan de heldenmoed van individuele soldaten, maar de motieven van de leiders van dat offensief waren net zo gekleurd als uw motieven nu.
In tegenstelling tot onze regering vinden de meeste Nederlanders het helemaal niet zo jofel dat wij deel uitmaken van uw zgn. "Coalition of the Willing". Want wij zijn zo 'willing' helemaal niet: u had de oproer moeten horen bij zowel de eerste als de tweede Nederlander die daar in de krijgsdienst gedood werden. Ik vraag me nog steeds af hoe u Balkenede en Zalm zover heeft gekregen: winstpercentage voor Zalm en een persoonlijk gebed voor christenvriendje JP? Of misschien toch landingsrechten op de Amerikaanse vliegvelden. Wie zal het zeggen...
U zei tijdens uw speech nam u het Kerry kwalijk dat hij Amerika's bondgenoten een 'coalitie van de gedwongenen en de omgekochten' had genoemd. "Dat zouden landen als Groot-BrittanniŽ, Polen, ItaliŽ, Japan, Nederland, Denemarken, El Salvador, AustraliŽ en anderen zijn", zei u. "Bondgenoten die het diepe respect van alle Amerikanen verdienen, niet de minachting van een politicus". Ik zeg u nu: liever Kerry's minachting dan uw "respect", want dat betekent nl. niets. Kerry heeft heel goed begrepen hoe u uw "coalition of the willing" heeft samengesteld: met commerciële en -echt heel fout- sociale chantage. Daar zijn Amerikanen goed in -uw opvolger wellicht ook- maar u spant toch echt de kroon.
Met uw uitspraak dat de wereld een veiliger plaats zou zijn vanwege uw optreden ("We have led, many have joined, and America and the world are safer") wens ik zwaar te bestrijden. Voordat u uw fantasie ging uitspelen over de hoofden van miljoenen armen werden er geen metro's in Spanje opgeblazen, werden er geen buitenlandse burgers lukraak van de straat geplukt om te worden bedreigd, mishandeld en vermoord en waren er geen honderden Amerikaanse soldaten horizontaal terug gegaan naar hun vaderland.
Amerika en Amerika alleen is verantwoordelijk voor deze wanorde in de wereld.

Kerry for President: slechter dan Bush kan toch niet...
[12]
grt [e-mail]
Heel aardig stukje.
03 september 2004, 10.51 uur
Bareuh [www]
wauw Gien. Beter had je het niet kunnen verwoorden.
03 september 2004, 11.00 uur
Gooly
Ik had het niet beter kunnen verwoorden ;-)
03 september 2004, 11.02 uur
Frozen [www]
Zo is het maar net, die kan george mooi in ze zak steken.
03 september 2004, 11.15 uur
Hiram [www]
Op http://www.us-election.com kunnen wereldburgers uit, inderdaad, de gehele wereld een stem uitbrengen in parallel-verkiezingen. Dat heeft geen enkele zin, maar 't is toch aardig.
03 september 2004, 11.51 uur
Sparce [www]
Zeau! Steek die maar waar de zon niet schijnt Sjorsje!
03 september 2004, 12.39 uur
Ronald [www]
Die Kerry is niets beter. Geef mij maar Khomeinie: dood aan de grote satan!
03 september 2004, 15.32 uur
Gooly
@Hiram: Goeie site! Ik heb hem effe geleend om op mijn site linken.
03 september 2004, 16.04 uur
JŲran [www]
Ja JP zal wel met een natte plasser naar de tv hebben gekeken toen zijn vriend Bush Nederland noemde.

Mooi stuk heb je geschreven.
03 september 2004, 16.32 uur
eisema [www]
zeer leesbaar en verantwoord stuk
03 september 2004, 21.01 uur
MeisjeMeisje [www]
Wat ik dacht, heeft u precies verwoord.
03 september 2004, 23.18 uur
Johanna [e-mail]
Goed zo!!!Helemaal mee eens.
04 september 2004, 14.21 uur