missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Biometrisch paspoort
31 augustus 2004, 11:17 uur
Het gaat er dan toch van komen. De eis van de Verenigde Staten dat ieder die dat land bezoekt (waarom zou je dat willen, vraag ik me dan af) een paspoort moet kunnen overleggen met daarop gevoelige persoonlijke informatie wordt zonder morren door onze minister van Bestuurlijke Vernieuwing ingevoerd. Een pasfoto en je sofinummer is niet genoeg, nee, we moeten zeker kunnen weten dat je echt bent dat je zegt wie je bent: 's burgers woord is geen cent meer waard.
Het ergste vind ik nog dat De Graaff net doet alsof het voor ons bestwil is: "Niemand kan er nu met uw identiteit vandoor gaan". Alsof de afgelopen jaren honderdduizenden mensen van hun identiteit berooft zijn.
Ik weet niet hoe het met u is, maar als mijn paspoort (of enig ander identiteitsbewijs) wordt gestolen, doe ik gelijk aangifte.
De Marechaussee doet eigenlijk niets anders dan naar je pasfoto kijken, heb ik gisteren begrepen van De Graaff, "en dat is tegenwoordig niet meer genoeg". Maar het gekke is dat de gezichtsherkenning die in het nieuwe paspoort is ingebouwd op elkaar gelijkende mensen óók door elkaar haalt. Daarom moet er ook nog een vingerafdruk op. Fijne bijkomstigheid daarbij voor de politie is dat ze nu gelijk alle vingerafdrukken van alle Nederlanders hebben, maar daar rept geen mens met een woord.
In 2006 moet het paspoort voor iedereen gaan gelden. Je betaalt er ook nog meer voor dan voor het huidige paspoort.
Ik blijf het voorlopig lekker met mijn Europese Identiteitskaart doen, voor zolang als dat duurt...

[Link: Minister De Graaf begint proef met biometrisch-paspoort Nu.nl]
[3]
Jöran [www]
Ik geef toe dat Nederland (met JP voorop) veel doet om Amerika te vriend te houden en dat er een nieuw paspoort.....daar heb ik niet zoveel problemen mee. Wat wel belagelijk is dat ik vorig jaar nog een nieuw paspoort heb gekocht en dus volgend jaar er weer één moet kopen.
En dat de politie nu mijn vinger afdruk heeft vindt ik prima, ik heb niets te verbergen.
En ze weten toch al veel meer van je dan dat je kan vermoeden.
31 augustus 2004, 15.13 uur
missgien [www]
En juist omdat ze al zoveel weten, vind ik het niet nodig dat ze nog meer nodig.
Het heeft niets te maken met iets te verbergen te hebben, het heeft domweg te maken met het feit dat je domweg GEEN privacy meer hebt in dit land!
Het wordt tijd om te emigreren, volgens mij.
31 augustus 2004, 15.52 uur
Jöran [e-mail] [www]
Naar Amerika zeker :-)
31 augustus 2004, 20.31 uur