missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Wereldprimeur
30 augustus 2004, 13:02 uur
Barcelona stemt in met naaktlopen op straat
Liefhebbers van nudisme zijn in de Spaanse autonome regio Catalonië niet langer uitsluitend op naaktstranden aangewezen. Het gemeentebestuur van Barcelona heeft besloten nudisme op de openbare weg toe te staan.
Barcelona heeft het besluit genomen op initiatief van twee Spaanse organisaties ter bevordering van het nudisme, Addan en Aleteia. Just Roca toonde zich namens de twee organisaties in de maandageditie van de Catalaanse krant El Periódico in zijn nopjes over de maatregel. Hij sprak van "een wereldprimeur". Verder zei Roca te hopen dat het besluit bijdraagt aan het bereiken van een wereldwijd respect voor het nudisme. Klik hier !
In een brochure waarop onder meer het logo van de gemeente Barcelona is afgebeeld, wordt onder de aandacht gebracht dat naaktlopen in Barcelona voortaan ook op de openbare weg is toegestaan. Het is de bedoeling de brochure in het Engels en Frans te vertalen om het nudisme onder toeristen te bevorderen. [Bron: Nu.nl, 30 augustus 2004]
[1]
Frozen [www]
En zo hoort het ook eigenlijk. Mischien zou het zelfs andersom moeten, dat ze besluiten gekleed te gaan toe te staan. We worden immers allemaal naakt geboren.
30 augustus 2004, 18.37 uur