missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Tienduizenden betogen tegen Bush
30 augustus 2004, 08:04 uur
Vele tienduizenden mensen betogen zondagmiddag in New York City tegen president Bush. De anti-Bushcoalitie United for Peace en Justice (UPJ) heeft de demonstratie georganiseerd. Een woordvoerster van UPJ zei tegen Amerikaanse tv-zenders dat naar verwachting een kwart miljoen mensen zal betogen.
De massademonstratie, volgens Amerikaanse media de grootste tegen de regering tot dusver, komt aan de vooravond van de Republikeinse conventie in New York. Die zal Bush later in de week formeel aanwijzen als haar presidentskandidaat.
De politie is massaal aanwezig. Tijdens eerdere betogingen tegen de Amerikaanse regering, die donderdag al is begonnen, heeft zij al meer dan 330 arrestaties verricht.

Michael Moore
De stoet, waarin onder anderen documentairemaker Michael Moore en dominee Jesse Jackson lopen, mag op last van de politie niet door Central Park gaan. De demonstranten, van milieubeschermers tot religieuze fanaten, zullen nu rond het conventiecentrum, Madison Square Garden, lopen.
De UPJ is samengesteld uit circa negenhonderd kleine en grotere actiegroepen. De meeste deelnemers van de demonstratie ageren tegen de oorlog in Irak. Volgens de politie, die geen schattingen over het aantal deelnemers heeft verstrekt, verloopt de demonstratie tot dusver zonder ongeregeldheden. [Bron: ANP, 29 augustus 2004]

Zie ook het fotoverslag bij de BBC
[0]