missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


'Schnabbel en babbel'
28 augustus 2004, 11:24 uur
"Schnabbel en babbel presenteren het Journaal", dat is de kop van een artikel in het Rotterdams Dagblad.
In dat artikel haalt 'lezersredacteur' Kees Haak fel uit naar journaallezers die bijbeunen. Met name Gijs Wanders moet het bezuren: "Hij kluste de afgelopen twee jaar bij het UWV (u weet wel: die uitkeringsinstantie met de gouden kranen en marmeren wc-potten) voor bijna 200.000 euro bij als dagvoorzitter, gespreksleider en adviseur."
Ja, en?
Nee, dat mag niet van Kees: dan ben je als journaallezer niet objectief!

Huh? Gijs Wanders is ook kinderboekenschrijver: hij zou dus eigenlijk het jeugdjournaal moeten doen. Dat is net zo'n belachelijke vergelijking. Het zal mij eerlijk gezegd worst zijn, hoeveel wie waar bijbeunt. Het zijn de bedrijven die zulke absurd hoge bedragen geven aan degenen die zij vragen om dagvoorzitter te zijn, of hun 'expertise' te tonen. En de hoogte van die bedragen zou best een beetje omlaag kunnen, maar daar heeft Kees het niet over. Kees heeft het over 'integriteit' en 'objectiviteit'. My ass..

Want even verderop in het artikel wordt het maar al te duidelijk waarom Kees Haak zo fel reageert: "Journalisten die bij de krant werken, worden betaald volgens de CAO voor dagbladjournalisten. [...] Om te beginnen mag 'de journalist zonder vooraf verleende schriftelijke toestemming van directie en hoofdredactie geen geregelde arbeid verrichten voor andere publiciteitsorganen, zoals dagbladen, nieuwsbladen, tijdschriften, persbureaus'."

Kees is boos, want Gijs en zijn collegae mogen wel, en hij niet.
En dat is niet eerlijk, oh nee!
[1]
Frozen [www]
Amen
28 augustus 2004, 15.03 uur