missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Held
26 augustus 2004, 18:06 uur
We fietsten naar de stad, T.en ik. Ik vechtend tegen de wind, hij hardop zingend achterop. Er is net een fikse bui gevallen en de straten zijn nat: grote plassen hebben zich op het fietspad gevormd en menigmaal zitten we met onze benen in de lucht. T. giert het uit. We gaan naar stad; volgende week gaat T. weer naar school en er moest nog het een en ander.
Op het Keizer Karelplein heb ik de groene golf en rijd ik de Oranjesingel en de Bisschop Hamerstraat vlotjes voorbij, dan sla ik rechtsaf naar de fietsenstalling toe en maak een schuiver: voor ik het in de gaten heb, lig ik onder mijn fiets. T. gilt, maar zegt vlak daarna: "Niks gebroken, hoor!". Ondanks de pijn in mijn knieën moet ik grijnzen: die mankeert in ieder geval niets ernstigs. Zijn vingers doen pijn, dat wel.
Ik probeer op te staan, maar mijn knieën doen pijn en ik kan ze niet rechtkrijgen. Voor ik het weet schieten mensen te hulp. Een vrouw zet de fiets overeind, een ander helpt T. op te krabbelen. Ik voel ineens twee stevige handen onder mijn oksels en ik word overeind getrokken. Een bewaker van de fietsenstalling staat achter me en helpt me naar een stoel bij zijn hokje. Mijn fiets zet hij op slot en geeft T. iets te drinken. De rij bij de ingang wordt langer en langer, maar hij wuift de wachtende mensen toe: "Effe wachten, ik kom zo!".
Na een minuut of vijf probeer ik weer te gaan staan. Het gaat, niet pijnloos, maar het gaat. Ik stamel een bedankje en hobbel met mijn fiets de stalling in, langzaam. Daarna gaan we alsnog de stad in, ook op z'n elfst en dertigst.
Anderhalf uur later hebben we alles wat we wilden hebben: mooie gympen met een echte "springzool", een jongetje met een heerlijk kort koppie, maar nog wel krullen op zijn bolletje en twee X-pods, die heeft hij verdient met goed stilzitten. Ik was goedkoper uit dan ik had verwacht (da's altijd fijn!) dus kon er ook nog wel wat lekkers vanaf.
Als we terugkomen bij de fietsenstalling bedank ik de aardige bewaker nogmaals. Hij is mijn held van de dag! Als ik de fietsenstalling uitrijd, neem ik voorzichtig de bocht...
[7]
ankj [e-mail]
Ja, jij zal ook weer eens geen pech hebben.maar gelukkig is alles redelijk goed afgelopen. het jochie met zijn korte koppie zou ik best wel eens willen zien, foto misschien?
26 augustus 2004, 19.28 uur
missgien [www]
@Ank: foto is speciaal voor jou toegevoegd.
26 augustus 2004, 20.09 uur
Juul
Wie was het nu ook alweer die moest leren fietsen? :p

Wel kaal hoor, ik zie liever die grote bos!
26 augustus 2004, 20.20 uur
Gooly
Zo af en toe kom je nog mensen tegen met het hart op de juiste plaats.
26 augustus 2004, 20.33 uur
missgien [www]
@Juul: ik ook. Maar nu kan hij er weer een paar maanden tegenaan... Zo tegen Joel is die bos vast wel weer terug! :-)
27 augustus 2004, 07.17 uur
Jöran [www]
Wel dapper dat jullie met dit weer op de fiets boodschappen gaan doen.
27 augustus 2004, 19.58 uur
missgien [www]
Joran: hoe had ik het anders moeten doen? Met de busch en wachtend bij de halte nat worden gespat door auto's? Daggetnie!
28 augustus 2004, 10.19 uur