missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Zalm naar Brussel?
05 augustus 2004, 09:25 uur
GroenLinks wil opheldering over 'kandidatuur' Zalm
GroenLinks heeft woensdag opheldering geŽist van premier Balkenende over de mogelijke kandidatuur van vice-premier Zalm voor de post van eurocommissaris. Dinsdag droeg het kabinet oud-VVD-minister Kroes voor als nieuwe Nederlandse eurocommissaris. Zalm heeft echter tijdens een gesprek met Balkenende en enkele collega-ministers aangegeven dat hij eventueel de stap naar Brussel zou maken als de kandidatuur van Kroes op problemen zou stuiten. Bronnen rond het kabinet hebben tijdens de onderhandelingen met voorzitter Barroso van de Europese Commissie steeds gemeld dat de opmerkingen van Zalm vooral gezien moesten worden als een "mix van humor en verhoging van de politieke druk".
Oppositiepartij GroenLinks wil echter het naadje van de kous weten. De partij vraagt zich onder meer af wat Balkenende vindt van de opmerkingen van zijn vice-premier en of Zalm wellicht op zoek is naar een andere baan.
Net als D66 wil ook GroenLinks een hoorzitting met de voorgedragen Kroes om haar te kunnen ondervragen over haar ambities in Europa. Andere partijen verzetten zich daar niet tegen. Alleen de VVD noemt het D66-initiatief misleidend. Volgens de liberalen waren er steeds al inhoudelijke gesprekken tussen de Tweede Kamer en aftredend eurocommissaris Bolkestein en heeft Kroes al aangegeven deze lijn voort te zetten. [Bron: nu.nl, 050804]
[1]
Frozen [www]
Lekker dan als zalm daar terecht komt. In nederland bakt ie er al niets van laat staan op europees niveau
05 augustus 2004, 11.40 uur