missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Frustratie
01 augustus 2004, 09:30 uur
Het Vaticaan noemt feminisme gevaarlijk voor gezin, aldus een artikel bij Nieuws.nl: "Het Vaticaan is in een 37 pagina's tellend document fel van leer getrokken tegen het moderne feminisme, omdat het in de ogen van het Vaticaan probeert de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen uit te wissen en een gevaar vormt voor het traditionele gezin met een vader en een moeder." en "In het document wordt met nadruk betoogd dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen, dat de vrouw geen kopie is van de man. 'Vanaf het eerste begin van hun schepping zijn mannen en vrouwen verschillend en dat blijven zij tot in de eeuwigheid'."

Vraag ik me toch af waar de 'heren' de afgelopen 30 jaar zijn geweest?? Ze zijn veel te laat met het artikel, feminisme is zo ondertussen 'uit' en vrijwel iedere westerse vrouw wordt opgevoed met het idee voor zichzelf te moeten kunnen zorgen. Bovendien is het onzin: er is geen vrouw die haar 'biologische verschil' zou willen inruilen en ik durf er heel wat onder te verwedden dat dat ook voor vele mannen geldt. Natuurlijk zijn mannen en vrouwen niet gelijk, maar wel gelijkwaardig! En daar zit 'em nu net de kneep voor het Vaticaan. Vrouwen zien zij het liefste als tweederangsburgers die klaar ligt op vader te ontvangen en tot in der eeuwigheid zwanger te zijn en kinderen op te voeden.

Zulke berichten, daar wind ik me vresellijk over op. Zo'n middeleeuws instituut, dat naar mijn zin toch al veel te veel macht heeft, dat zich een beetje met onze levens bemoeid. De maatschappij dat ben jij, zouden ze in het Vaticaan die spot al kennen? De maatschappij maken we samen, met elkaar en vullen we in zoals wij dat prettig vinden. Dus als de maatschappij sterke vrouwen voortbrengt, dan is dat zo. Als de maatschappij zo ver is dat er homohuwelijken worden afgesloten, dan is dat goed. Daar hoeft zich het Vaticaan niet mee te bemoeien! Sterker nog, daar mag het Vaticaan zich niet mee bemoeien.

Vraag ik me alleen nog af waarom er 37 pagina's nodig zijn om een herhalingsoefening op te schrijven...
[3]
Chantal [www]
het Vaticaan noemt zich het geweten van de wereld en bemoeid zich m.i. met VEEL TE VEEL issues waar ze zich NIET mee mogen bemoeien, dus ik sluit me bij je aan.
01 augustus 2004, 10.14 uur
Frozen [www]
Gelukkig maar dat mannen en vrouwen niet biologish hetzelfde zijn. Zou de wereld zaai zijn he als dat niet zo was. Maar dat heeft verder niets te maken met feminisme of wat dan ook.
01 augustus 2004, 10.39 uur
Branwen [www]
Ik ben van de generatie vrouwmensen die zichzelf niet als feministisch beschouwen maar ondertussen wel lekker alles doen waar we zin in hebben (of iets wat erop lijkt). Ben het dus mee eens als je zegt dat de kerels in jurken een tikkie te laat zijn met hun rapport. Ik stel vor dat ze het opeten met een laagje tomatensaus gemaakt door moeder de vrouw (bestaan er nog moeder-de-vrouws??)
01 augustus 2004, 11.08 uur