missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Verdonk: moordenaar
29 juli 2004, 12:44 uur
Twee uitgezette SomaliŽrs vermoord
Twee afgewezen Somalische asielzoekers, die door Nederland het land zijn uitgezet, zijn kort na terugkeer in hun vaderland vermoord.
Dat heeft Amnesty International woensdag laten weten. De twee behoren tot de groep van 26.000, die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken dit jaar wil uitzetten.
Volgens Martin Hill van Amnesty werd Mohamed Yahya, die tot een vervolgde etnische minderheid behoort, in mei teruggestuurd en enkele dagen later vermoord. Een andere afgewezen SomaliŽr, Abdinassir Abdulatif, werd eveneens in mei teruggestuurd. Hij werd ontvoerd en vervolgens in juni op straat vermoord.
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt niets over de zaak te kunnen zeggen omdat de relatie tussen de lotgevallen van de mannen en het Nederlandse terugkeerbeleid niet te leggen is.
Nederland besloot begin juni bepaalde groepen uitgeprocedeerde SomaliŽrs tijdelijk niet uit te zetten. Het gaat om Somalische asielzoekers die terug moeten naar het noorden van het land en die behoren tot een minderheid en daar geen familie- of clanbanden hebben. Dit geldt voor maximaal een jaar.
Aanleiding was een uitspraak van de Raad van State in de zaken van drie SomaliŽrs die hun uitzetting aanvochten in verband met de onveilige situatie in hun thuisland.
[Bron: Planet, 29/07/14]

Daar sta je dan met je 'goeie' gedrag, Verdonk! Deze twee doden heb jij op je geweten!! En dan kan he ministerie wel bewerendat er geen relatie te leggen is tussen hun dood en het terugsturen. Het punt blijft dat als ze hier waren gebleven, ze nog in leven zouden zijn.
[8]
Frozen [www]
en zo is het maar net. Ik hoop dat ze nu blij is dat ze straks met 6man op de cel mag, hoeft ze zich niet alleen te voelen ook
29 juli 2004, 18.06 uur
Chantal [www]
Het blijven schrijnende gevallen. Ik heb me voorgenomen er geen mening meer over te vormen. Het kabinet en vooral Verdonk doet toch wat zij wil, wat ik ook denk.
29 juli 2004, 19.41 uur
JŲran [www]
En het ergste is dat die Verdonk met de zieke regels gewoon mag doorgaan. Onder het mom van: "Ach het zijn toch maar Somaliers"
Verschrikkelijk het zal familie of een bekende van je wezen.
29 juli 2004, 20.07 uur
Leibele
Zoals ik al schreef:Rita Verdonk moordenaar.
29 juli 2004, 22.35 uur
KrijnOnline [e-mail] [www]
Laat ik voorop stellen, dat ik het heel erg vind, wat er gebeurt is hoor. Maar om nou te stellen dat het haar schuld is...

Als die regels er niet waren geweest, waren ze nooit terug gestuurd en hadden ze nu nog geleefd.

Juist ja. dus: iemand belt mij 's morgens thuis op. Hierdoor moet ik me haasten en rijdt ik harder dan normaal. Ik wordt geflitst en krijg een bon... Dan kan ik die bon dus doorschuiven aan de persoon die mij gebeld heeft. Immers als die persoon niet gebeld had dan ik niet te hard hoeven rijden en had ik nu ook geen bon gehad...

Oftewel dat kan je niet stellen. Nogmaals ik keur het terugstuurbeleid niet goed. Maar je kan ook te ver gaan...
29 juli 2004, 22.51 uur
Frozen [www]
@krijn: Tjah maar als je mensen terugstuurd naar een onveilig gebied, en ze dan nog van valse papieren voorziet omdat officiele niet te krijgen zijn voor dat land.
En wat dat autorijden betreft kies je wel zelf om het gaspedaal volledig in te trappen, dus die vergelijking gaat niet echt op
30 juli 2004, 05.45 uur
Bas [www]
Ik ben een groot tegenstander van het beleid dat nu gevoerd wordt door de minister. Laten we daar duidelijk over zijn. Enige nuancering over het bericht blijkt echter op zijn plaats: http://tinyurl.com/5uhuu
Niet dat het verhaal minder schrijnend wordt, maar het is vaak wel zo dat je verhalen van meerdere bronnen moet zien te krijgen.
Blijft het natuurlijk wel iets tekenends voor het beleid.
30 juli 2004, 09.06 uur
Leibele
Ik ben het helemaal met je eens.
30 juli 2004, 12.16 uur