missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Cool chick!
28 juli 2004, 15:35 uur
Teresa Heinz Kerry is geen gewone 'politieke' echtgenote.
Teresa Heinz Kerry heeft een sterke wil en zegt percies wat ze denkt. Ze heeft de krantenkoppen al gehaald nog voordat de Democratische Conventie begon, doordat ze een reporter zei dat hij moest 'opsodemieteren'. Ze verontschuldigde zich niet toen ze in de clinch kwam met een krantenjournalist die voor de 'tegenpartij' was. En ze gaf gisteren een sterke speech op de conventie:
"Ik hecht veel, erg veel, aan mijn recht op te zeggen wat ik denk, om wat sommigen eigenwijs zouden noemen te uiten. Mijn grootste hoop is dat op een dag, vrouwen -die allemaal het recht hebben gewonnen hun eigen mening te uiten- niet langer "eigenwijs' of "koppig" worden genoemd, maar slim en goed geïnformeerd, zoals bij mannen het geval is."
Afkomstig uit het Mozambique van Antionio de Oliveira Salazar, is het uiten van je eigen mening haar hele leven lang iets geweest waarvoor zij streed.
Ze spreekt 5 talen (Portugees, Engels, Frans, Spaans en Italiaans) en ze heeft gewerkt als vertaler voor de VN. Haar eerste echtgenoot, John Heinz (van de ketchup, ja), overleed in 1991 en liet haar een vermogen na. Hij was senator voor de Republikeinen en die wilden dat zij zijn zetel overnam. Ze weigerde.
Vier jaar later trouwde ze met een ander senator: John F. Kerry, een democraat - een gescheiden man.
Als Kerry de verkiezingen wint, zal Teresa de tweede "first lady" zijn die niet uit de Verenigde Staten afkomstig is. Louisa Adams, vrouw van de 6e president, John Q. Adams, was de eerste.
[1]
Jöran [www]
Kijk dat is inderdaad iemand die wat kan. Dat kan je van mevrouw Bush niet echt zeggen, maar ja van d'r man ook niet :)
28 juli 2004, 18.17 uur