missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Daar word je niet vrolijk van...
27 juli 2004, 20:20 uur
Nijmeegse Ambtenaren verdacht van fraude
De gemeente Nijmegen heeft aangifte gedaan wegens mogelijke fraude door enkele werknemers. De politie stelt een onderzoek in.
De betrokken ambtenaren worden ervan verdacht zichzelf en anderen te hebben verrijkt ten koste van de gemeente. De eerste aanwijzingen van mogelijke fraude kreeg de gemeente drie weken geleden. Daarop is direct een intern onderzoek gestart. Op basis van de uitkomsten hiervan heeft de gemeente vorige week aangifte gedaan van mogelijke fraude bij de politie.
De gemeente besteedt veel aandacht aan het voorkomen van fraude. Zo zijn vorig jaar nog functies opnieuw gedefinieerd waardoor grote opdrachten niet meer door één persoon kunnen worden verleend. Ook is er een nieuwe scherpere gedragscode aangenomen. Deze regels en monitoring van fraudegevoelige werkprocessen wordt steeds verder verfijnd.
Deze kwestie wordt tevens aangegrepen om personeel op te roepen verdenkingen van mogelijke andere misstanden te melden. [Bron: Gemeente Nijmegen, 26/07/04]


Hier ga ik 'ns een nachie over slapen. Morgen is mijn 'Nijmegen Centraal-dag", misschien dat hier wel een mooi stukkie inzit...
[0]