missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Dahag, privacy!
26 juli 2004, 07:53 uur
Telefoontjes en e-mails bewaard
Informatie uit en van telefoontjes, internetgebruik en e-mail moet worden opgeslagen. Deze gegevens moeten toegankelijk zijn voor justitie en politie. Zo denkt het kabinet terrorisme en criminaliteit beter te kunnen bestrijden. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.
Tegenstanders vinden het een schending van privacy. Na de terroristische aanslag in Madrid werd door vier Europese landen een ontwerpwet gerealiseerd. Daarin werd vastgelegd dat al het communicatieverkeer van 450 miljoen Europeanen minimaal twaalf maanden en maximaal 36 maanden dient te worden opgeslagen.
De overheid lijkt dit plan te steunen. Het kabinet is ten aanzien van een bewaarplicht van telecommunicatiegegevens in het beginsel positief. Volgens het AD gaan de Europese ministers van Justitie nog dit jaar akkoord met de plannen. De nationale invoering zal ergens in 2005 moeten plaatsvinden.

Wat is er toch met de wereld aan de hand? Waarom doet iedereen ineens of terrorisme iets nieuws is? En waarom moet ik -als vreedzame burger- de prijs betalen voor de onoplettendheid van de staat en haar instanties?
Ben heel, heel erg benieuwd hoe XS4all op dit nieuws reageert: die garandeert dat ze geen e-mails en internetgebruik bewaard, juist om reden van privacy.
[3]
Chantal [www]
Privacy heb je in Nederland gewoon absoluut niet....
26 juli 2004, 10.10 uur
Frozen [www]
Stelletje doorgedraaide eikels zijn het. Allemaal mietjes eerste klas. Ons tegen terrorisme beschermen is je terug trekken uit irak bijvoorbeeld. Maar niet aan e-mails en telefoontjes van iedere burger.
26 juli 2004, 12.15 uur
Jöran [www]
Je ben effe op vakantie en gelijk begint het ges*dermieter weer.
Kunnen die gasten nou echt helemaal niets beters bedenken?
Frozen heeft gelijk, ga eerst eens weg uit Irak daar hebben we niks te zoeken.
26 juli 2004, 23.35 uur