missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


't Zijn ook net kinderen...
25 juli 2004, 11:35 uur
Bush en Kerry twisten over ‘hart van Amerika’
De herverkiezingscampagne van president Bush heeft zijn Democratische tegenstander John Kerry een boze brief geschreven, wegens een bijeenkomst van Kerry waar enkele artiesten de president hadden zwartgemaakt.
Vorige week hielden Kerry en zijn running mate John Edwards een fondsenwervingbijeenkomst in New York. Op het podium gaven artiesten als actrice Whoopi Goldberg, muzikant John Mellencamp en komiek Chevy Chase Bush een veeg uit de pan, en noemden ze de president een ‘goedkope schurk’ en een ‘leugenaar’. Kerry voegde eraan toe dat de artiesten ‘het hart en ziel van Amerika’ vertegenwoordigen.
Dat schoot de campagne van Bush in het verkeerde keelgat. De president sloeg terug in een toespraak in Duluth, in de staat Minnesota. "Onlangs zei mijn tegenstander dat een stel entertainers uit Hollywood het hart en ziel van Amerika vertegenwoordigen. Ik geloof dat het hart en ziel van Amerika zich bevindt in plaatsen als Duluth, Minnesota."
Dinsdag deed Bush’ campagne er nog een schepje erbovenop door Kerry een brief te schrijven waarin de Democraat wordt verzocht video-opnames van de gewraakte bijeenkomst vrij te geven, 'zodat alle Amerikanen zelf kunnen zien wat volgens Kerry het hart en ziel van ons land vertegenwoordigt'.
W Ketchup
Eerder probeerden aanhangers van Bush de Amerikaanse identiteit van Kerry te ondermijnen door een alternatieve ketchup te lanceren voor de saus van Heinz. Conservatieve Amerikanen dopen hun ‘freedom fries’ tegenwoordig in W Ketchup. De W staat voor Washington, naar de eerste president George Washington, maar ook voor Walker, de tweede naam van de huidige president, en tevens zijn bijnaam ("Dubya").
De ketchup van Heinz wordt geproduceerd door het concern van Theresa Heinz-Kerry, de echtgenote van John Kerry. Voor Republikeinse kiezers heeft de tomatensaus daarom een nare bijsmaak. De ketchup van Heinz wordt bovendien met het buitenland geassocieerd. "W Ketchup heeft maar één smaak: Amerikaans."
Bronnen: Reuters, Duluth News Tribune, AFP, Nu.nl
[1]
Frozen [www]
hahaha lijkt me wel lachen als balkenende zo zijn campagne doen moet ;)
25 juli 2004, 12.03 uur