missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Valkhof-vierdaagse
16 juli 2004, 09:58 uur
Zo langzamerhand is de stad veranderd. De groen/oranje wegwijzers zijn alweer in het straatbeeld verschenen. Op de St. Annastraat en het Keizer Karelplein zijn de tribunes herrezen, overal in de stad staan tentjes en bars, de bloemenwinkels hebben Gladiolen... Het zijn onmiskenbare tekenen voor iedere Nijmegenaar: de Vierdaagse komt eraan!
Eerlijk gezegd houd ik niet van de Vierdaagse. Ik weet het: het is on-Nijmeegs om zoiets te zeggen. Maar het is zo! Een week per jaar is Nijmegen niet van de Nijmegenaren, maar van de 45.000 wandelaars en honderdduizenden bezoekers van de Vierdaagsefeesten. Een week per jaar moeten we allemaal flink inschikken, ten behoeve van onze stad. De Vierdaagse is goed voor Nijmegen en dus doe ik er verder niet moeilijk over: een weekje per jaar mijn stad 'uitlenen' voor de goede zaak (lees: commercie), ach, daar kom ik ook wel weer overheen.
Een vijftien jaar geleden was ik tijdens de vierdaagse meestal op het Valkhof te vinden: De Valkhofaffaire bracht toen nog wereld(vreemde) muziek. De wereldmuziek die de Valkhofaffaire naar Nijmegen wist te halen voegde iets toe. Daar ging je vol spanning naar toe om kennis te nemen van vreemde culturen en je danste de nacht weg. Komend weekend gaan Lief en ik maar eens kijken hoe het er dit jaar aan toe gaat. Maandagavond ben ik er in ieder geval te vinden, dan treedt vriendin A. op als gast-fluitiste bij "Merusa All Stars" (21.45 uur: De Beuk).
Er is -tussen al dat muzikale geweld- echter een plek van rust, van luistermuziek, van werkelijk genieten. De St. Stevenskerk is voor een week podium: Mathilde Santing, Frank Boeijen, Novastar, Bach - Bukowski Willem van Ekeren, de Nits en Raymond van het Groenewoud zullen in de kerk hun ding doen. Dus vind je mij één week per jaar in de kerk, zodat er toch nog iets te genieten valt in de drukste week van het jaar.

[Links: Vierdaagse Feesten | Vierdaagse | Valkhof Affaire | Merusa All Stars]
[1]
Neneh [www]
Alles klopt.... de Drent houdt niet van de Drentse fietsvierdaagse en de Nijmegenaar houdt niet van de wandelvierdaagse..... zo hoort het ook! Het houdt je scherp!
16 juli 2004, 12.19 uur