missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Terreur? Ja! Staatsterreur!
14 juli 2004, 08:19 uur
Het is werkelijk niet te geloven, dat de Nederlandse regering die van de VS zo letterlijk kopieert: voer een kleurcode in, gil dat er een terreuraanslag aan zit te komen, zet her en der wat politie neer goed in het zicht van het publiek en de paniek is gezaaid.
En dan is het nu wachten op het doorvoeren van extra 'veiligheidsmaatregelen' (lees: privacy-beperkende maatregelen). In de VS werkte het, waarom zou het hier niet werken. Heel eenvoudig: wij 'ollanders zijn daar veel te nuchter voor. Toch?

Niet dus: er heeft een hele ochtend een treintraject stil gelegen omdat een of ander conducteur een 'verdacht' pakketje zag: een plastic tas. Een halfjaar geleden zou men nog denken: "iemand heeft een tas vergeten, laat ik die naar 'gevonden voorwerpen' brengen." Tegenwoordig wordt de politie en de EOD gewaarschuwd, treinen vallen uit, mensen stranden op stations alleen omdat een conducteur de zenuwen krijgt. Ben ik nou de enige die het allemaal grote kolder en onzin vind? Ben ik nou de enige die zich kwaad maakt om deze enorme verspilling van geld in een economisch zware tijd?

Terreur is iets wat er altijd al is geweest. Trein- en vliegtuigkapingen, kapingen van scholen en ambassades, kidnappingen, bomaanslagen tijdens Olympische Spelen. Er is niets nieuws onder de zon en tegenhouden kun je het niet. Bovendien, zolang de politie al niet eens fatsoenlijk is geïnformeerd, zal het zo'n vaart wel niet lopen...
Ga dus gewoon door met leven, maak je niet druk: het heeft geen zin.
En laat je vooral niet in paniek praten door dat stelletje regenten in Den Haag: die doen dit allemaal uit eigen belang.
[5]
Han [www]
Je bent dus niet de enige! :-)
14 juli 2004, 09.02 uur
Chantal [www]
Ja, ze kunnen waarschuwen wat ze willen, maar als men echt een aanslag wil plegen gebeurd dat toch wel. Dus ik leef gewoon verder en we horen het wel.
14 juli 2004, 09.54 uur
Frozen [www]
Ik leef ook wel gewoon verder hoor. Of je nu beschut zit als er een vliegtuig op je dak valt of nie da maakt ook niks uit ;)
14 juli 2004, 11.01 uur
bareuh [www]
ach ja ... living in fear gedicteerd door de VS ... (kijk Bowling for Columbine)
14 juli 2004, 16.48 uur
missgien [www]
Lees: Dude, where is my country ;-)
14 juli 2004, 17.43 uur