missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Tilburg
10 juli 2004, 21:37 uur
Vandaag zijn we naar Tilburg gegaan. Zomaar. Om oma Joke te bezoeken. Meestal spreken we tevoren af dat we komen, maar nu had ik iets van: "ik wil m'n schoonmoeder zien" en dus gingen we.
't Was gezellig. 'n Beetje door de binnenstad gekuierd: T. een ijsje, later een kop koffie bij Koffie kAnneke (al heet dat al jaren niet meer zo), aan het eind van de middag lekker ergens gegeten. En maar bomen met ma over die vreselijk Bush en die even-vreselijke Bak Ellende.
En natuurlijk zijn we boekwinkels ingedoken: 't lijkt wel een familieziekte! Voor T. heb ik een nieuw boek gekocht. AVI 6, misschien een tikje moeilijk, dacht ik nog maar ik had 't mis. Terug in de trein las hij drie verhaaltjes achter elkaar in een moordend tempo. Het blijft wennen hoe snel hij heeft leren lezen! Oma kocht ook een verhaaltjesboek, voor als hij volgend weekend bij haar gaat logeren vanwege de kermis.
Zelf heb ik eindelijk Harry Potter and the Order of the Phoenix in paperback-formaat te pakken gekregen: die blijft liggen tot de vakantie. Lief wist twee overhemden op de kop te tikken, ook nooit weg.
En oma Joke? Die kocht heerlijke haringen op de markt. En met de heerlijke vette smaak nog in mijn mond zit ik hier nu te typen, Bedankt, ma! Sam heeft van de staartjes genoten ;-)
[4]
Micheline [www]
L. leest de boekjes van T. al heel erg vlot uit...
10 juli 2004, 23.24 uur
missgien [www]
Ah, mooi! :)
11 juli 2004, 07.29 uur
Gooly
Koffie k'Anneke, daar heb ik in de woelige jaren '80 heel wat uurtjes doorgebracht. Er zit/zat daar ook ergens een bakker met heerlijke friquandel broodjes. Ik weet de straat- of winkelnaam niet meer, maar vanaf de paleisring tussen het stadhuis en de kattenrug in dat straatje in, en dan gauw genoeg aan de rechterkant.
11 juli 2004, 08.55 uur
missgien [www]
Tjeez, Gool, zo goed ken ik Tilburg nu ook weer niet, hoor!
11 juli 2004, 09.18 uur