missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Afwas
09 juli 2004, 16:13 uur
En toen deed de afwasmachine het niet meer. Nu is dat geen ramp: liever een kapotte vaatwasser dan een kapotte wasmachine. Maar de troep die je ervan hebt!
Een paar dagen geleden liep het water niet meer weg. Verstopt, dachten wij. Dus openmaken voor zover het ging, alles nagekeken en schoongemaakt, maar dat hielp niet.
Wat vind u?
Dus ging Moeders een stukje verder: de slang aan de achterkant eraf en kijken of daar misschien iets verstopt zat. Maar niks hoor! Los van een hand vol sneden (en dus bloederige taferelen) leverde de actie niets op. Vermoedelijk is de pomp kapot, want verstopt zit-ie in ieder geval niet.
Het bakkie is al oud. We hebben 'em overgenomen van de bewoners van ons laatste huis in Amsterdam, dus dat is al gauw zo'n 5 jaar geleden. Hoeland zij hem hebben gehad, weet ik niet.
Nu rijst de twijfel: nog laten maken (is dat nog de moeite voor zo'n oud beessie) of grof vuil bellen en lozen het ding. Voorlopig moet ik toch met de hand afwassen, want een nieuwe zit er voorlopig niet in. Je bent minstens 300 euro kwijt (in de aanbieding) en ik heb ze nu eenmaal niet op stapeltjes liggen.
Bovendien: we hadden 'em indertijd aangeschaft omdat we allebei fulltime werkten: dan is het hebben van zo'n ding -zeker met een kleuter in huis- wel heerlijk. Maar nu? Ik zit grotendeels thuis, heb de tijd meestal aan mezelf. Nu ben ik geen fan van afwassen, maar een nieuwe aanschaffen zou pure luxe zijn.
[6]
MikMak [e-mail] [www]
Tja.... ik zou het ding niet willen missen. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik 's avonds na het eten nog een uurtje in de keuken zou moeten staan. Waarschijnlijk zouden de stapels weer ouderwets lang op het aanrecht blijven staan.....
Maar je hebt gelijk, het is luxe. Ik weet ook niet of ik er nu zo'n berg geld uit zou geven.
09 juli 2004, 16.18 uur
Downer [www]
Vervelend maar wasmachine is erger, daar ben ik het mee eens.
Het kan nog erger, niet mogen douchen, plassen, poepen, wassen en afwassen...
gelukkig was het maar 1 dag en is het zojuist opgelost ;)
09 juli 2004, 18.53 uur
Micheline [www]
Ik geloof dat bij ons de koelkast het aan het begeven is... alles was bevroren. Ik hoop het niet. En een afwasmachine? Die hebben wij niet, kan ie ook niet kapot gaan.
09 juli 2004, 19.50 uur
Frozen [www]
Ach met de hand is toch zo'n ramp niet.
09 juli 2004, 20.07 uur
missgien [www]
@Downer: ik las 't, ja. Wat 'n ellende.
@Miche: ouch, da's nie goed! En ja, ik weet 't: jij wast alles met de hand. Go, girl!
09 juli 2004, 20.11 uur
Micheline [www]
Loesje heeft ook nog een leuke over afwassen. Stuur ik je nog wel een keer. Reden genoeg om met de hand te blijven afwassen.
10 juli 2004, 23.23 uur