missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


"Medi" wiet
07 juli 2004, 17:43 uur
[update 22.00 uur: Over onderstaand onderwerp is over 20 minuten op Nederland 3 (22.20 uur), een item bij Netwerk]

"Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid maken de patiŽntenverenigingen en coffeeshops die mediwiet verkopen zich schuldig aan illegale handel. Het lijkt op handel in ongeregistreerde geneesmiddelen, illegale apothekerspraktijken en overtreding van de Opiumwet. De inspectie zegt dit te hebben doorgegeven aan de officier van justitie in Rotterdam, maar deze heeft nog niet opgetreden." [lees het hele verhaal bij nu.nl]

Er wordt hier nu net gedaan om mediwiet anders is dan gewoon wiet. Niets is minder waar: mediwiet is wiet die wordt gekweekt vanwege de medicinale werking van marihuana. Dus alleen omdat het door de overheid goedgekeurde wiet is moet ze het dubbele kosten als de "illegaal" verbouwde wiet. En de overheid gaat er met de centen vandoor. Zij zijn degenen die die belachelijke hoge prijs vaststeld. Telt u maar na hoeveel ze daaraan verdienen. Minder dan men had gehoopt, uiteraard, met zulke prijzen. Bij mediwiet.info kun je er over lezen.

Tjongejongejongejongejongejongejonge
[4]
Susan [www]
met verwijzing betaal ik bij de apotheek 10 euro per gram ( waar ik 4 dagen mee doe)
in de coffeeshop 6 euro en bij een andere met verwijzing 4.50.
Ra ra, voor wie ik kies? ;-(
07 juli 2004, 18.19 uur
missgien [www]
Voor die ander met verwijzing, mag ik hopen?
07 juli 2004, 21.56 uur
Susan
uiteraard. de *mediwiet* is niet te betalen.
VGZ wil niet vergoeden voorlopig, omdat bv diazepam dezelfde uitwerking heeft.
07 juli 2004, 22.18 uur
Leibele
Mijn moeder heeft een tijdlang wiet gebruikt om de chroniese reumapijnen dragelijker te maken zonder meteen aan de opiaten te moeten.Mediewiet kreeg ze weliswaar voorgeschreven door de huisarts,maar ze moest het wel zelf betalen.En het is inderdaad heel duur.Dus uiteindelijk ging mijn vader(zaliger) vanuit Houten Iedere keer naar Utrecht,naar de koffieshop.
08 juli 2004, 01.02 uur