missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Nou, lekker dan
06 juli 2004, 08:14 uur
Een of andere slimmerik uit Ernem (waar anders vandaan!) heeft een gat gevonden in de Nijmeegse verordeningen en kan nu gedurende de hele vierdaagse week enorme reclames vanaf de Waal op het publiek op de Waalkade afvuren. Meneer doet dat met een boot: "Nautic Billboards is van plan die te gaan uitzenden vanaf een boot met daarop een televisiescherm van vijftien vierkante meter. Het bedrijf uit Arnhem is tevens bezig met de bouw van het grootste tv-scherm ter wereld. Met een billboard van 255 vierkante meter zullen reclameboodschappen vanaf zee en rivieren worden uitgezonden." De directeur van het bedrijf is apetrots op zijn actie: "Twee jaar lang hebben we het idee voorbereid. Er is een hiaat in de wet dat reclamemaken vanaf het water mogelijk maakt zonder vergunning."
Nou, fijn. Twee jaar zoeken naar een hiaat in de wet en een gat in de gemeentelijke verordeningen alleen om 'informatie' op los te laten op mensen die daar helemaal niet om hebben gevraagd. 'k Mag lijen dat de gemeente een nood-verordening uitroept. Het is big-business en dusch mag de gemeente best een graantje meepikken.
"Met de Vierdaagsefeesten, waar zijn bedrijf voor het eerst het nieuwe idee in de praktijk brengt, zendt hij voor bezoekers van de Waalkade zeven dagen lang boodschappen uit van zowel lokale als landelijke adverteerders. Een spotje met een lengte van 30 seconden gaat inmiddels voor 1890 euro van de hand."
Wat is dat toch met die mensen die hun geld willen verdienen terwijl ze het plezier van anderen vergallen. Mij zul je dit jaar niet op de Waalkade zien, tijdens de Vierdaagsefeesten.

[het artikel in De Gelderlander]
[8]
Gooly
Nu is het wachten tot de hele Waal vol ligt met dat soort troep. We dachten dat 't nu al vervuild was? Nou, het kan dus nog erger.
06 juli 2004, 08.47 uur
Cynthia [e-mail] [www]
Misschien wordt ie wel topzwaar en kiepert hij om... Electriciteit en water schijnen niet zo goed samen te gaan, heb ik gehoord! ;-)
06 juli 2004, 08.59 uur
Solly [www]
Wat een *$%#! Toch niet tijdens het vuurwerk? Of de vliegshow?

(Het enige wat ik altijd ga zien tijdens de Vierdaagsefeesten: verder moet ik er te vroeg uit - om mee te lopen...)
06 juli 2004, 12.05 uur
JD (JDX.nl) [e-mail] [www]
Toch altijd lekker als je gratis kan adverteren... dat is waar men naar zoekt, dat is toch ook wat je wil, een gat in de markt vinden???
06 juli 2004, 16.27 uur
missgien [www]
@JD: het lijkt me duidelijk hoe ik erover denk. Een gat in de markt vinden? Laat me niet lachen! Markten worden gecreerd, en aanbod maakt de vraag. Niet andersom. Typisch Amerikaans commercieel denken!
06 juli 2004, 17.33 uur
Susan uut Erhem oorspronkelijk ;-) [www]
is het ipv die irritante vliegtuigjes die de hele dag boven de stad vliegen?
dan ben ik voor ;-)
06 juli 2004, 18.39 uur
missgien [www]
Ik weet het niet, maar vrees het ergste :(
(Kwis nie da'j uut Ermen kwaam?)
06 juli 2004, 20.21 uur
Jöran [www]
Moet je eens zoeken naar plaatjes van Fermont street in Las Vegas!!!! Dat is pas een video scherm. Maar je kan dit toch beter hebben dan spam, vliegtuigen en telefonische verkoop. En die mensen zijn er twee jaar mee bezig geweest?? Lekker bedrijf :)
06 juli 2004, 23.06 uur