missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Energie
05 juli 2004, 09:56 uur
Afgelopen week viel het weer op de mat: de jaarafrekening van de Nuon. Water, elektriciteit en gas, 't komt bij ons allemaal via Nuon. De rekening viel niet echt tegen (wel weer meer dan vorig jaar...) maar ik besloot eens te gaan vergelijken. Ik ging naar Energie Plaza om daar mijn leverancier te vergelijken met de nieuwe andere aanbieders. Er zijn er twee echt goedkoper (-7%), maar let op: dat gaat dan alleen over de prijs van de energie per KWh. Overige bijkomende kosten zijn misschien wel te vinden op de websites maar is een enorme zoektocht; om over algemene voorwaarden maar helemaal niet te praten. Andere die goedkoper waren kwamen niet verder dan -2%, er waren er echter ook die veel duurder waren (+38%!).
Het is moeilijk om een echt goede vergelijking te maken, inclusief je kosten voor gas en water, en- ook niet geheel onbelangrijk- de kosten voor het transport, de opslag, diverse belastingen, zoals voor het vervuilen van de rivier, etc. Ik heb tenminste geen pagina gevonden waar je het volledige pakket kunt vergelijken...
Al met al is kost het me teveel energie om dat allemaal te gaan uitpluizen... we blijven dus maar bij Nuon, daarvan weet je tenminste wat voor rare dingen ze doen. Als ze maar eens ophielden met het sturen van herinneringen voor rekeningen die dan net de week ervoor zijn betaald (grmbl).
[4]
Jöran [www]
Kijk en dat is nu het hele punt. Het kost zoveel moeite om over te stappen dat het vrijgeven van de energie markt meer een mooi gebaar is (die miljoenen heeft gekost) dat het werkelijk wat oplevert. Toch ben ik ban dat we die kosten een keer gaan terug krijgen. Alleen wanneer?
05 juli 2004, 10.21 uur
Downer [www]
Hetzelfde in huize Downer, dit weekend ook eens rondgekeken maar ook wij blijven (voorlopig) bij de oude aanbieder omdat het vergelijken haast niet te doen is.
05 juli 2004, 12.01 uur
Gooly
Ik heb vorige week mijn eerste aanvaring met Nuon gehad. Een jaar lang schrijven ze keurig af (ze zijn gemachtigd) en ineens krijg ik drie brieven van ze : 1 acceptgiro voor juni, 1 accept giro voor juli en 1 herinnering voor de eindafrekening.
Plotseling schrijft men niet meer af, en in het geval van de eindafrekening niet eens een acceptgiro, maar gelijk een herinnering. (En aan mijn saldo ligt het zeker niet).
Ik heb ze gebeld om te vragen wat er aan de hand was, nou ja, het wordt weer geregeld, maar dat tooooooontje #$@!#
"U wilt vanaf nu automatisch afschrijven? Dan stuur ik U een machtiging to" (Nee, m*ts! Er werd al automatisch afgeschreven!)
"Helaas kan ik niet vertellen waarom er niet is afgeschreven, de bank verstrekt ons geen gegevens over Uw saldo" (Vooral dat verdacht makende toontje bracht me tot woede. Het is niet mijn saldo, dat is vijf keer zo hoog als dat hele miezerige rot salarisje van jou!)
Nou ja, dat dacht ik er dan allemaal bij :o)
Het wordt nu allemaal geregeld (mogen we hopen)
05 juli 2004, 12.13 uur
Frozen [www]
Toevallig zat ik er laatst ook aan te denken, maar een kennis van me heeft het ook gedaan, die kreeg alleen een eindafrekening waar ie 750 euro bij moest betalen, ook de meterstanden klopten voor geen meter. Wil niet zeggen dat het overal zo is maar ik wacht nog wel. En terugdraaien schijnt dan ook weer lastig te zijn
05 juli 2004, 12.18 uur