missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


No Brando No More
03 juli 2004, 11:54 uur
Hoe ik het heb kunnen missen, weet ik niet. Ik stond vanmorgen bij de bakker en zag daar grote foto's van Marlon Brando op de voorpagina. Op alle voorpagina's. Dat kon maar één ding betekenen: The Godfather is dead.


Donderdagavond reeds is hij overleden, maar het nieuws is pas gistermiddag bekend gemaakt.
Niet alleen maakte hij naam door On the Waterfront en natuurlijk in The Godfather, maar Brando wist opschudding te veroorzaken toen hij in de jaren '70 een Oscar weigerde vanwege de slechte behandeling van 'native americans' in Hollywood.
Brando is 80 jaar geworden (3 april 1924), hij groeide op in Illinois. Hij ging naar de militarie academie waar hij 'verwijderd' werd en hij ging acteerlessen volgen bij Stella Adler in New York. Zijn eerste optreden was op Broadway.
Eind jaren '40 ging Brando naar Hollywood waar hij al snel werd opgemerkt als groot talent. In zijn witte t-shirt en blauwe spijkerbroek werd hij al snel een jeugd-idool. Na een dip in zijn carrière in de jaren '60 kwam hij in '72 terug in The Godfather. Brando speelde nog lang door; in de jaren '80/'90 speelde hij in films als The Freshman en Don Juan DeMarco waar hij tegenover Johnny Depp speelt.
Zijn laatste film kwam uit 2001: The Score waarin hij naast Robert de Niro en Edward Norton speelt. Voor 2005 stond nog 'Brando & Brando' op de rol, de film staat geboekt als 'in productie'. De vraag is of we hier ooit nog iets van zullen zien.
Brando heeft op mij de meeste indruk gemaakt als "Colonel Walter E. Kurtz" in Apocalyps Now!.
[3]
Frozen [www]
Ze vallen bij bosjes de laatste tijd, de grootheden
03 juli 2004, 13.52 uur
Rowan [www]
the horror the horror!
03 juli 2004, 19.13 uur
Neneh [www]
80 jaar............. waar blijft de tijd!
03 juli 2004, 22.35 uur