missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Mulder: achter de ellebogen
02 juli 2004, 09:56 uur
Mulder overweegt proces tegen NOS
Het gezin Mulder denkt erover een proces te beginnen tegen de NOS vanwege de 'steniging-affaire'. Johanna Mulder, echtgenote van voetbalcommentator en columnist Jan Mulder, zegt deze week in Elsevier: "We hebben tegen elkaar gezegd: 'dit is zo doorzichtig beschadigend dat een proces tegen de NOS niet overdreven zou zijn'."
Jan Mulder zou bondscoach Dick Advocaat hebben gedemoniseerd. Hij zou in het televisieprogramma Villa BVD van RTL4 hebben gezegd dat Advocaat moest worden opgehangen, dan wel worden gestenigd.
Volgens Mulder was de uitspraak ironisch bedoeld, wat uit de context moest blijken. Het NOS Journaal knipte die context er echter af en zond alleen de fragmenten uit waarin Mulder de woorden 'ophangen' en 'stenigen' uitsprak.
"De NOS heeft zijn zinnen afgeknipt. Dan krijgt zo'n uitspraak iets serieus, terwijl het alleen maar om het relativerende gaat", aldus Johanna Mulder. De hoofdredacteur van de NOS, Hans Laroes, stelt dat 'iedereen vrij is een proces te beginnen'. "Ik wacht de dagvaarding af." [Bron: nu.nl]

----

Dit is domweg gelul: ik heb de uitzending waarin hij riep om ophanging ("Of beter nog: steniging") toevallig gezien en er was geen sprake van context. Er is bij Mulder overigens nooit sprake van context, maar daar gaat het nu niet om. Het was een direct antwoord op een directe vraag van een van die lullen van BVD: "Wat moet er met Advocaat gebeuren?" (of woorden van die strekking). Daarop gaf hij antwoord: wat nou, context?
Ga een vak leren, man!
[12]
Jöran [www]
Toch lulig dat zoon Youri bij de NOS een beter kijkcijfers heeft dan villa BvD. ZOu dat er iets........ nee vast niet.
02 juli 2004, 10.36 uur
missgien [www]
Oh, vast. Zo kinderachtig is Jantje wel!
02 juli 2004, 10.51 uur
Leibele
Smaken verschillen nu eenmaal.Ik vind bijvoorbeeld dat Dick Advokaat beter een vak kan leren.Als het om voetballen gaat loopt iedereen de meest grote waanzin uit te kramen.Het enigste verschil met vroeger is dat we nu het modewoord"demoniseren"kennen.
02 juli 2004, 11.06 uur
Renesmurf [www]
Jan Mulder is een clown, die moet je niet serieus nemen.
02 juli 2004, 12.21 uur
Frozen [www]
Ach ik denk dat Jan meer van voetballen weet dan dick, en zijn manier van praten vind ik ook leuker dan die van dick. Omdat toevallig die christelijke oetlul van een balkenende zich ermee ging bemoeien wil niet zeggen dat jan ongelijk heeft
02 juli 2004, 12.25 uur
Gooly
Eerst zomaar lukraak van alles gaan roepen, en dan gaan huilen om de consequenties...
Dan ben je toch een echte looser volgens mij.
Ik vind de reactie van Hans Laroes overigens erg relaxed.
02 juli 2004, 12.30 uur
missgien [www]
@Frozen: waar zeg ik dat Jan omgelijk heeft *omdat* Balkenende zich ermee bemoeit? Wil je me geen woorden in de mond leggen, dankuwel.
@all: Jan Mulder vloekt en tiert alleen maar en altijd al. Ik heb die man nog nooit iets zinnigs horen zeggen waar het voetbal betreft, ik heb de man uberhaupt nog nooit iets zinnigs horen zeggen.
En Advokaat? Die heeft gewoon zijn werk gedaan. En nu geen gezeik meer, begrepen! Meer gezeik wordt onherroepelijk gecencureerd! (evil grin)
02 juli 2004, 12.33 uur
Jöran [www]
Ja baas :) gesnopen
02 juli 2004, 13.14 uur
Leibele
Gaan we nu ook al cencureren??
02 juli 2004, 13.16 uur
Frozen [www]
Ja hoor eens ff , je lijkt nu zelf wel op mulder en zijn wij ineens het nos ;). Maar je censureerd maar hoor
02 juli 2004, 16.31 uur
missgien [www]
;-)
02 juli 2004, 16.57 uur
Frozen [www]
Trouwens vraag ik me af waarom jij dan naar villa bvd kijkt als je ze niet mag en met name jan niet mag. die zit er toch altijd bij. Of ben je een beetje massochist ;)
02 juli 2004, 18.50 uur