missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Disney opent offensief op Moore
29 juni 2004, 08:17 uur
Het entertainmentconcern Disney opent de aanval op de uiterst succesvolle documentaire Fahrenheit 9/11 van de Amerikaanse filmmaker Michael Moore. De maatschappij brengt vrijdag de patriottische film America's Heart And Soul in roulatie.
De film kan een tegenhanger vormen voor de uiterst kritische documentaire over de Amerikaanse president Bush en zijn Irak-beleid, hopen conservatieve groeperingen. Disney benadrukt echter dat het tijdstip waarop America's Heart And Soul in de bioscopen komt, op toeval berust.
Uitgerekend Disney weigerde vorige maand Fahrenheit 9/11 uit te brengen, dat door zijn eigen studio Miramax was geproduceerd. Volgens Disney is de inhoud van de documentaire politiek te gevoelig. De bazen van Miramax besloten toen de film door een andere maatschappij uit te laten brengen.
[Bron: Nu.nl]
[5]
Jöran [www]
Wat zijn ze toch erg he, die lui. En Disney doet dit alleen maar omdat de broer van Bush gouveneur van Florida is waar Disney hun meeste parken heeft een een belasting voordeel hebben. Die zouden ze kwijt raken als ze Moore zouden blijven steunen. Misselijk makende personen.
29 juni 2004, 08.46 uur
Gooly
Zozo, dus Bush en concorten hebben Disney nodig om hun imago op te poetsen. Een goeie keus, Disney is een voorloper waar het gaat om zelf verzonnen sprookjes met fantasie figuren.
29 juni 2004, 09.08 uur
Chantal [www]
Als je Disney zegt denk ik toch aan heel andere films, ik kan het niet helpen. Ik heb dan meer het idee dat Bush Pumba is uit The Lion King ofzo...
29 juni 2004, 10.09 uur
missgien [www]
Dat is een belediging voor Pumba! Scar, daar lijkt-ie meer op, met zijn stelletje hyena's om zich heen!
29 juni 2004, 10.34 uur
Frozen [www]
Disney zal wel goeie banden hebben met bush denk ik dan zo
29 juni 2004, 12.52 uur