missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Gesprek
29 juni 2004, 08:07 uur
Gisteravond hadden Lief en ik een eindejaarsgesprek met de juf van T. Bij gebrek aan oppas moest T. mee, die mocht spelen in de speelzaal van de school.
Zijn schoolprestaties zijn, als verwacht, zeer goed: zijn leesniveau is hoog te noemen. AVI 6, nog drie niveaus en hij is er helemaal doorheen! Rekenen gaat ook als een speer, kortom: geen problemen daar.
De problemen zitten 'em nog steeds in concentratie-verlies, 'tics' waar de rest van de klas last van heeft, babbelen (zonder dat hij het zelf in de gaten heeft) en geluiden maken. Het kost hem vreselijk veel moeite om aan die aandrang niet toe te geven. Dat leerpunt blijft dus staan voor volgend jaar.
Of hij ook echt doorgaat naar de volgende groep valt nog te bezien, dat hangt af van de doorstroom vanaf het reguliere onderwijs. Maar volgend schooljaar gaat hij gewoon verder waar hij gebleven was: dat is het grote voordeel van werken met niveaugroepen. Al zit je in groep 3, je kunt meedoen met het niveau van groep 4 of 5 als je daar aan toe bent. Zo zitten alle groepen regelmatig door elkaar heen en kennen docenten leerlingen uit alle groepen. De groepen hebben juist daarom heel bewust dierennamen: die geven niet aan in welke groep je zit, maar puur in welk lokaal en bij welke docent je in de groep zit.
T. heeft dus goed zijn best gedaan het afgelopen jaar maar we merken wel dat hij hard aan vakantie toe is...
[5]
Bareuh [www]
T. krijgt van Bareuh een grote aai over zijn bol!
29 juni 2004, 09.34 uur
Jöran [www]
Idd goed gedaan hoor T. Knappert en wat die concentratie betreft, laat 'm toch. Wij hebben onze dochter verleden jaar laten zitten in groep twee. Als je ze nu ziet zijn ze er echt klaar voor om naar grope drie te gaan en kunnen ze de concentratie opbrengen om echt te werken.
Ze moeten nog zo lang naar school, een beetje "spelen" kan toch geen kwaad?
29 juni 2004, 13.30 uur
missgien [www]
Joran: wat jij misschien niet weet is dat T. het Syndroom van Asperger is. Het is voor hem dus heel erg belangrijk dat hij zich leert concentreren. Daarom zit hij ook op speciaal onderwijs.
29 juni 2004, 13.42 uur
Jöran [www]
Aha, dat wist ik niet sorry :(
29 juni 2004, 15.25 uur
missgien [www]
"sorry" is nergens voor nodig, hoor. Jij kon het niet weten... :)
29 juni 2004, 15.58 uur