missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Hooray for Holland!
28 juni 2004, 13:00 uur
De TV op de hotelkamer had opmerkelijk kleurtjes. Zo zagen wij de Grieken winnen op een rood veld, was onze nationale kleur ineens veranderd in Groen en bleken alle withuiden ineens blauwhuiden geworden te zijn. Grappig, maar niet bepaald een ideale omstandigheid om voetbal te kijken.
We besloten dat we zaterdagavond zouden beslissen wat we zouden gaan doen. We waren moe, die avond en ik had me er al bij neergelegd dat ik de wedstrijd zou moeten gaan kijken op dat kleine teeveetje met die rare kleuren toen Lief ineens zei dat we nog een kwartier hadden om naar de kroeg om de hoek te gaan om daar de wedstrijd te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan.
Bar Oz had zich goed voorbereid: drie TV's her en der in de ruimte en een groot projectiescherm om de wedstrijd op te kijken. Waar je ook zat: je kon het altijd volgen.
We bleken niet de enige buitenlanders: achter ons zaten Grieken (congratulations!), naast ons Noren, voor ons Zweden en aan de andere kant naast ons nog meer Nederlanders. De sfeer was niettemin erg vriendschappelijk en de Oeeeeh!'s en Aaaaah!'s van de ene kant ging gepaard met gejuich aan de andere kant. Op enig moment moet ik mijn zenuwen niet in bedwang hebben gehad, want twee van mijn nagels bleken na de wedstrijd een stuk korter.
De penalties waren 'killing' maar het ging goed... gelukkig.

[1]
Jöran [www]
Dat lijkt mij een geweldige ervaring om mee te maken, zo'n sfeer.
28 juni 2004, 18.03 uur