missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


"Fahrenheit 9/11" breekt records
28 juni 2004, 11:39 uur
Michael Moore's Bush bash "deed" 21,8 miljoen dollar in 868 bioscopen in de VS in het eerste weekend. Lions Gate, het Canadese distributiebedrijf dat zich niet liet intimideren, kon het niet nalaten afgelopen zondag de eigen loftrompet te steken en samen met IFC films (co-distributeur) en de Fellowship Adventure Group (snel opgericht door de Weinsteins om de onderhavige film te kunnen uitbrengen) feest te vieren.
De film, kostte al met al zo'n 18 miljoen (productie plus promotiekosten), dat is slechts een derde van een gemiddelde hollywood-productie. Daarnaast is het nu al de best bekeken documentaire in een bioscoop in de VS. Dat gaat de goede kant op. Newsweek is deze week in zijn geheel gewijd aan Moore's film en gerelateerde onderwerpen. In een van de artikelen staat dat de DVD beslist ruim voor november (election month) uit zal komen. Opvallend is het de toon per artikel verschilt: je pikt de voor- en tegenstanders van Moore (of van Bush, 't is maar hoe je het bekijkt) er zo uit.
Afgelopen weekend in London werden lagen de boeken van Moore overal en ik kon het niet nalaten om Dude, where is my country aan te schaffen (waarover later meer: het was zelfs voor mij een eye-opener, dat boek!).
Het gaat dus goed met de documentaire van Moore en da's fijn! Want Amerikanen zoals Moore, daar moeten we het van hebben in de toekomst.
Niet Bush en zijn enge vriendjes...
[4]
Frozen [www]
Ik ga hem vanavond maar eens kijken, ben intussen erg benieuwd geworden naar deze docu
28 juni 2004, 12.23 uur
missgien [www]
Hij is nog niet uit in Nederland: pas in juli komt-ie...
28 juni 2004, 12.37 uur
Frozen [www]
Ja maar op mijn hdd is ie wel uit intussen ;)
28 juni 2004, 14.19 uur
Jöran [www]
En nu maar hopen dat die Amerikanen daar nu echt wat mee gaan doen he? Het zou niet goed zijn als Bush nog 4 jaar president wordt. Ik weet zeker dat ie dan Iran of Libië gaat aanvallen. Noord Korea zou ook nog kunnen alleen hebben je een gevaarlijk groot leger en een kernwapen.
28 juni 2004, 18.01 uur