missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Website Michael Moore aangevallen
21 juni 2004, 17:40 uur
In een brief aan de bezoekers van zijn site schrijft Moore o.a. dat een aantal slimme jongens bezig zijn zijn websites te hacken en onbereikbaar te maken. Zijn medewerkers zijn constant aan het werk om de website in de lucht te houden. Wie de hackers zijn, weet Moore nog niet, maar zodra hij het weet zal hij ze vervolgen.
Dit is een van de vele voorbeelden van de tegenstand van Rechts Amerika tegen de documentaire "Fahrenheit 9/11" Een andere was de doodsbedreiging aan het adres van een filmtheater-eigenaar in Chicago. Eerder schreef ik al over Move America Forward (MAF), wat overigens dezelfde club is die CBS heeft weten te 'overtuigen' de miniserie over Ronald Reagan niet uit te zenden. Momenteel gaan de fondsen van MAF grotendeels naar bedreigingen op theaters om te voorkomen dat ze de film zullen gaan draaien. Op het moment zijn er meer dan 500 theaters die hebben toegezegd de film te zullen vertonen, twee weken geleden waren dat er nog meer dan 1000.

Rechts Amerika heeft zich vanaf het begin verzet tegen de documentaire van Moore:
De bedrijfsleiding van de organisatie die in eerste instantie had toegezegd de film te financieren, kreeg "telefoontjes van Republikeinse vrienden" en hij trok zich terug. Gelukkig pakte Miramax daarna de handschoen op. Vervolgens blokkeert Eisner (voorzitter van Disney) voor Miramax (bezit van Disney) door te weigeren deze uit te brengen. Publieke opinie zorgt ervoor dat Disney toe moet staan dat Miramax een andere distributeur zoekt. Ondanks dat de pers vermoedde dat er snel een distributeur zich zou aandienen, duurde het nog een maand voordat Lions Gate en IFC Films bereid werden gevonden. In die maand, echter, heeft Moore verschillende distributeurs bereid gevonden maar stuk voor stuk trokken ze zich weer terug. Of ze durfden er op voorhand al niet aan te beginnen.
En na de actie van MAF volgt dan nu de hackpogingen op de websites. Het is overduidelijk dat men bang is voor de gevolgen die deze film kan hebben voor de president en allerlei maatregelen zullen worden aangewend om te voorkomen dat deze film door een groot publiek gezien gaat worden.
[2]
Jöran [www]
Wat zijn het toch een (&@(&!*(#@!(@()* bah! (hehe dat lucht op)
21 juni 2004, 18.01 uur
Frozen [www]
Dat zegt genoeg, ze schijten in hun broek van angst voor hoe het volk zal reageren na het zien van de docu.
21 juni 2004, 21.32 uur