missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Hup!
20 juni 2004, 11:17 uur
Vriend P. stond op het antwoord-apparaat, of ik mee ging voetbal kijken in de Maxim. Ja natuurlijk!
Café Maxim... de bar waar ik vele uren had doorgebracht in de tijd dat P. en ik nog samen waren en waar we letterlijk om de hoek woonden. De bar waar wij, in oranje gehuld en niet geheel nuchter (of in het geheel niet nuchter) het Nederlands Elftal naar de finale van het EK88 schreeuwden. De bar waar we, omringd door min of meer bekenden, juichend de doelpunten tegen de Duitsers ontvingen en we na die halve finale wisten dat de finale ook wel gehaald zou gaan worden.
In de loop van de afgelopen week had ik al gezien dat er verbouwd was in de Maxim, het irritante muurtje midden in de zaak was vervangen door een fraaie grieks-aandoende kolom: de kroeg leek zo zeker de helft groter. Aan het plafond hing een beamer en even verderop een scherm.
Voordat ik wegging prentte ik mijzelf in dat ik heel ernstig rekening zou moeten houden met een nederlaag, want die Tsjechen.... Ik kwam rond kwart over 8 aan bij de kroeg: veel te laat want alles zat al stampvol. Rijen terrasstoelen stonden opgesteld en twee obers manoeuvreerden er tussendoor alsof het hun dagelijks werk was om tijdens voetbalwedstrijden kijkers van bier te voorzien. P. was er nog niet en ik zocht en vond een plekje achterin aan de bar. Ik kon het scherm heel behoorlijk zien, op een randje hoofden onderin na. Vooral die ene lange meneer, die mocht wel even gaan zitten van mij: helaas had hij ook geen kruk meer kunnen bemachtigen. Maar als ik mijzelf vasthield aan de bar en op het opstapje ging staan, kon ik het allemaal prima zien, helaas houd je dat geen hele wedstrijd vol.
P. kwam niet opdagen, zo leek het: de volksliederen waren al begonnen. De spanning in het café begon toe te nemen en de sfeer was joligh ende gezelligh. P. (wiens moeder Duitse is) stapte binnen bij "Duitschen bloet" alsof het zijn cue was. Zijn vriendin Y. in zijn kielzog. De wedstrijd kon beginnen...
In de vierde minuut was het raak: de vloer van het café deinde enkele centimeters mee met het uitgelaten publiek. Dat was een mazzeltje, een lekkere binnenkomer. En potverdrie, zo rond de 20e minuut ging er nog eentje in! Dit ging goed, dit ging geweldig.
Ik herinner me nog dat ik tegen P. zei: "Zul je zien dat ze het nog uit handen weten te geven!". De rest van de wedstrijd heeft u ook gezien, neem ik aan, daar hoef ik verder geen woorden meer aan vuil te maken. En ondanks het verlies heb ik ervan genoten: het was prima voetbal, lekker aanvallend van beide zijden. Alleen die penalty die Van Nistelrooy niet kreeg, die zit me nog steeds niet lekker.
Maar laten we eerlijk wezen: wie van u had vooraf op een winst gerekend? Gehoopt, okee, maar echt gerekend? We mogen Gott op onze bloten knieë danken dat Die Deutscher het niet geschaft hebben en we nog een kans hebben. [Nederland-Tsjechië bij de NOS]

Hup Holland Hup!
[4]
Frozen [www]
Het was een mooie wedstrijd, alleen die wissel ongelovelijk. En die scheids was ook al niet helemaal goed bij zijn hoofd ;)
20 juni 2004, 13.58 uur
Renesmurf [www]
Ik heb het niet gezien, maar hoopte wel dat we zouden winnen, zoals altijd.
20 juni 2004, 14.51 uur
Jöran [www]
We, gaan, naar, HOLLAND toe, We, gaan, naar, HOLLAND toe, We, gaan, naar, HOLLAND toe.
Die jongens hebben na woensdag lekker op vakantie.
20 juni 2004, 16.33 uur
Gooly
Lol @ Jöran.
En dat alles in het kader "TERUGTREKKEEEEEN!!!"
21 juni 2004, 06.22 uur