missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Tweety
12 juni 2004, 11:09 uur
Bij Chantal zie ik een Tweetymok en herinneringen dringen zich aan mij op. Mijn eerste Tweetymok was zo'n schandalig grote waar je met je hele hand in het handvat kon. Ik kocht 'em speciaal voor mijn werk bij xs4all, mijn tweede overigens ook. In die tijd waren we net verhuisd van het mooie oude pand aan de Prins Hendrikkade naar een muffig saai kantoorpand in Diemen-Zuid. Het pand mocht dan van buiten muf en saai zijn, van binnen maakten we er zelf wel iets van. Op de bovenste etage was een grote ruimte vrij gelaten waar achterin een paar enorme oude uitgeleefde banken stonden en een flipperkast die het altijd deed, voor nop. In een andere hoek stond een enorm keukenblok en diverse koelkasten en een vaatwasser. Eettafels en bijbehoren stonden een eindje verderop. Het was in deze ruimte dat de befaamde XS4all-smeerlunch is geboren. Geen luxe broodjes en frikadellen, geen verse soep en croutons. Maar wel hele broden, zoveel broodbeleg als je maar kunt bedenken en liters melk, yoghurtdrank, karnemelk, koffie en thee. We smeerden onze eigen lunch, maar de baas leverde het benodigde natje en droogje. Ideale oplossing want iedereen was goedkoop uit en toch was er iedere dag een verse lunch.
Ook onze koffiemokken wasten we in deze keuken en soms bleef er wel eens eentje staan die dan in een van de kastjes belandde, of in iemand's tas. In deze keuken ben ik maar liefst twee (2!!) Tweety-mokken "kwijtgeraakt". Wie de onverlaat was die ze achterovergedrukt heeft of kapot heeft laten vallen, weet ik niet. Ik weet nog wel dat ik zeer geschokt was dat er 1 van de 150 toch minder eerlijk was als ik aannam.
Zelf bij mijn vertrek, drie jaar na mijn begin, deed ik nog een mailtje uit of iedereen even goed wilde uitkijken naar mijn Tweety-mokken, zo dierbaar waren ze mij. Maar helaas... geen reacties... :(
[1]
Renesmurf [www]
Jammer dat je geen foto hebt
12 juni 2004, 12.30 uur