missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Zwever
10 juni 2004, 08:49 uur
Nog nooit was ik zo'n zwever als de afgelopen jaren. Nu nu, met de Europese verkiezingen, weet ik het nog niet! Het wordt een keuze tussen het milieu en de waakhond. Het milieu is belangrijk, maar een waakhond in Brussel is ook niet verkeerd. Ik vertrouw ze nl. voor geen cent, daar in Brussel: dat doet maar, dat beslist maar raak. Ik weet 't niet. Europa best belangrijk? Ja, om ze in de gaten te houden, ja!
Maar dat milieu he? Die krijgt ook behoorlijke klappen van het Europese beleid. Waarom is er geen groene waakhond? Of een wakende milieupartij? Stemmen? Je krijgt er hoofdpijn van!

Maar evenals Merel vind ik het plicht. We mogen hier onze stem laten horen, we moeten blij zijn dat er tenminste af en toe aan ons wordt gevraagd wat wij ervan vinden. Sterker nog, eigenlijk ben ik best voor een stemplicht, zoals er in België is. Maar ja, wie ben ik? Mij vragen ze nooit wat. Behalve om te stemmen... en dat doe ik dus, al heb ik nog geen idee wie mijn stem gaat krijgen, straks.
En u? Weet u het al?
[10]
Solly [www]
Ja.
Maar ik vertel het niet, is psoonlijk...
10 juni 2004, 09.48 uur
missgien [www]
Bij mij heeft het milieu toch weer gewonnen...
10 juni 2004, 10.07 uur
Downer [www]
Ik ga ook stemmen, weet nog niet op wie maar wel welke partij.
Het houdt me niet zo heel erg bezig moet ik eerlijk zeggen, niet zoals landelijke verkiezingen.
Stemplicht lijkt mij ook een goed idee.
10 juni 2004, 10.20 uur
mrs clockwise
Ik geef de partij van de dieren mijn stem. Mogen best als 'waakhond' in het EP zitten, vind ik.
10 juni 2004, 10.42 uur
jwl [www]
Ik zit met hetzelfde dilemma, maar ik denk dat het milieu het ook wint bij mij ...
10 juni 2004, 10.44 uur
Frozen [www]
Ik stem niet. Ik geloof niet in europa heb ik vanaf het begin al niet gedaan.
10 juni 2004, 12.06 uur
Gooly
Ik ga wel, maar moet me er behoorlijk heen slepen moet ik zeggen. Alle zetels bij elkaar opgeteld heeft Nederland maar lieft ruim 3,5% van het totaal aantal zetels te verdelen. Lekker de moeite waard. (not)
10 juni 2004, 12.12 uur
missgien [www]
@Frozen: je snapt toch wel dat als jij niet gaat, de kans dat de 'verkeerden' de meeste stemmen krijgen aanwezig is? Ik ben ook niet zo dol op Europa, maar met niet stemmen bereik je volgens mij het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken...
10 juni 2004, 12.39 uur
Frozen [www]
Dat zou kunnen, maar ik stem niet voor iets waar ik zelf niet voor ben. Ik ga over een paar jaar wel stemmen als we met zijn alle gaan stemmen om uit dat europa te stappen.
10 juni 2004, 12.57 uur
Barbara [www]
Stemmen vind ik wel een plicht, maar een morele plicht. Ik vind niet dat dat wettelijk een plicht moet zijn. Het blijft namelijk ook een recht. Een recht om deel te nemen aan de democratie.
En de partij voor de dieren vind ik erg charmant, maar ik houd niet van one-topic partijen. Zeker niet als ze zeggen dat ze noch rechts, noch links zijn. Ach, voor mij maakt het niet zoveel uit, want ik stem altijd en zweef zelden!
10 juni 2004, 19.47 uur