missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Verloren moeite
09 juni 2004, 14:58 uur
Gisteravond moest de Tweede Kamer opdraven vanwege een spoeddebat aangaande het interview dat staatssecretaris Nijs van Onderwijs aan de Nieuwe Revu had gekregen. Een debat dat ze met moeite overleefde. Eerlijk gezegd kan ik me wel vinden in wat Nijs zei over 'haar' minister: Van der Hoeven speelt politieke spelletjes en het onderwijs is er niet beter op geworden sinds zij het voor het zeggen heeft. Maar goed, Nijs was buiten haar boekje gegaan en moest op het matje. Dat dat matje pijnlijker voor haar was dan werd vermoed, bleek vanmiddag: Nijs is afgetreden.
De minister zou volkomen verrast hebben gereageerd op het nieuws. Dat geloof ik nog wel. Ze sprak van "een donderslag bij heldere hemel" en noemde het "jammer". En dat laatste: daar twijfel is dus sterk aan. Dat Van der Hoeven en Nijs elkaar niet lagen, weet heel Nederland, en dat Van der Hoeven het nu als 'jammer' bestempeld is, excusez le mot, bullshit in mijn ogen.
Persoonlijk zou ik, als kamerlid, vet balen van zo'n actie: voor Jan Doedel op moeten draven, want daar komt het nu eigenlijk wel op neer. Had Nijs zich dit niet eerder kunnen bedenken??
Die VVD-ers maken er een potje van, laat ze het asjeblieft nog erger maken, dan kan er weer een écht kabinet komen!
[3]
Bas [www]
Ik kreeg ook LPF herinneringen toen ik dit nieuws hoorde. Dat het kabinet snel mag vallen :-)
09 juni 2004, 19.28 uur
Renesmurf [www]
Ze maken er een zootje van!
09 juni 2004, 20.12 uur
Bas [www]
Dat heet nu nieuwe politiek Renesmurf!
10 juni 2004, 12.19 uur