missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


De brutaliteit!!
09 juni 2004, 10:15 uur
GGZ belde zojuist om de kennismakingsafspraak voor T. te bevestigen. Ik was met stomheid geslagen, want ik wist van niets. Blijkbaar heeft die geitenwollensok van een gezinstherapeut T. aangemeld, zonder ons daarin te kennen. Nu staan we dus voor het blok en als ik ergens niet van houd is als iemand anders ons leven probeert in te delen en te bepalen.
Wij waren in de veronderstelling dat dit rapport een voorlopig rapport was, niet alleen vanwege het grote aantal schrijf-/typefouten, maar vooral vanwege een aantal grove fouten die erin staan. Wij zaten eigenlijk nog steeds te wachten op het definitieve rapport. Maar de gezinstherapeut vond kennelijk dat het zo wel goed genoeg was en heeft T. op een wachtlijst geplaatst voor een therapie voor Aspergers. Lief nam het gesprek van mij over, ik word altijd heel snel emotioneel en van een goed gesprek is dan vrijwel geen sprake. Lief vertelde de dame wat ik haar ook al had verteld en vroeg haar om uitstel van een beslissing zodat wij verhaal kunnen gaan halen.
Eerst de geitenwollensok gebeld, die gaf natuurlijk weer eens niet thuis (Ik hoor 'em nog zo zeggen: u kunt me altijd bellen, maar tot op heden hebben we hemzelf nog nooit aan de telefoon gekregen), vervolgens de maatschappelijk werkster van T.'s school. Toevallig hebben wij vorige week met haar een gesprek gehad en uitgelegd dat wij er nog niet aan toe zijn om naar een GGZ of iets dergelijks toe te gaan, hopelijk kan zij voor ons bemiddelen. Helaas is zij op werkbezoek en kan ze pas rond 12 uur worden bereikt.

U dacht dat ik gisteren boos was? Ha! Laat die geitenwollensok zich goed uit mijn buurt houden, want ik sta op dit moment niet voor mezelf in! Het is nl. niet de eerste keer dat een aantal mensen met 'goede bedoelingen' zich in ons leven mengen en keuzes voor ons maken die eigenlijk alleen door ons gemaakt hadden mogen worden. Dat was toen T. op de Sterrendans zat en de school bepaalde dat
a) T. alleen nog maar de ochtenden naar school mocht komen (waardoor ik gedwongen was mijn baan op te zeggen);
b) T. naar een andere school moest en hem daar alvast hadden aangemeld.

Dan voel je je als ouder behoorlijk buitenspel gezet, dat kan ik je wel vertellen. En datzelfde gevoel bekruipt mij nu ook weer, alsof ik niets te zeggen heb, alsof ik niet weet hoe ik met mijn kind moet omgaan, alsof ik niet het recht heb om de tijd te nemen die ik (wij) meen (menen) nodig te hebben om alles op een rijtje te krijgen. Alsof wij allemaal maar ondergeschikt zijn aan het Grote Mechanisme en we daar op onze blote knieën dankbaar voor moeten zijn.

Wordt vervolgd... wordt beslist vervolgd...
[4]
bareuh [www]
ha Gien, tja helemaal k*t. Ik wil je toch even zeggen dat ik een goeie ervaring heb met iemand die Asperger heeft. Ze is nu 18 jaar, moet zich wel aan routines houden en heel duidelijk worden ge´nstrueerd maar het is een hele zelfstandige jonge dame zich staande houdt in een grote groep vrijwilligers.

Eis die tijd voor jezelf! Je bent niet voor niets zijn mama!
09 juni 2004, 11.38 uur
Downer [www]
Bah, niet leuk zulke dingen Gien, kan me je boosheid dan ook goed voorstellen.
09 juni 2004, 12.15 uur
Frozen [www]
Ik zou gelijk die geitenwollensok medegedeeld dat ie nooit meer hoeft te bellen / of langs te komen. Zoek dan zelf wel een andere sok op die wel zijn werk naar behoren kan doen.
09 juni 2004, 12.37 uur
Molly [www]
Oh, dus hij mocht ook nog maar halve dagen naar school. Wij kregen te horen dat de juf geen zin meer had zoveel in hem te investeren. Grrr.... Dus ook halve dagen.
Schandalig hoe ze met mensen omgaan. Ik zou een flinke klacht indienen wegens schenden van pricacy. Tenslotte moet er een machtiging zijn om iets aan derden te sturen. Maar dat weet je al lang.
Wij hebben nu eindelijk een afspraak met de GGZ psychiatrie. November hadden we ons aangemeld en 25 juli mogen we komen.... dat is dus heel vlug..... ahem!
Blijf op je punten staan hoor!!!
12 juni 2004, 12.25 uur