missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Op straat
04 juni 2004, 10:00 uur
Hans Hillen wil af van hypotheekrenteaftrek, kopt Nu.nl: Hij vindt dat de hypotheekrenteaftrek een perverse uitwerking heeft op de samenleving, omdat de aftrek in zijn ogen vooral wordt gebruikt om extra te kunnen consumeren. Mensen betalen er een extra vakantie of een auto mee.
Ik zou wel eens willen weten hoe dhr. Hillen aan deze 'wijsheid' komt! Voor de meeste huisbezitters die ik ken is de hyptheekrenteaftrek juist een redmiddel: zonder deze aftrek zouden velen (waaronder wij) niet in staat zijn geweest om een huis te kopen of te houden. Sterker nog: als deze aftrek wordt afgeschaft, zullen velen op straat komen te staan omdat ze hun maandelijkse verplichtingen niet meer na kunnen komen.
Misschien dat dhr. Hillen zelf teveel op vakantie gaat of een tweede of derde auto kan aanschaffen, maar dat zegt niets over de rest van Nederland!
[1]
jwl [www]
Nou inderdaad, voor ons is het ook een redmiddel. Hillen wil dat mensen gaan sparen voor hun oude dag. Dat is nou zo'n typische christelijke gedachte: het ware leven is later. Nee, ik wil nu leven, morgen ben ik er misschien niet meer.
04 juni 2004, 10.47 uur