missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


JP weet het beter
03 juni 2004, 09:16 uur
Ik ben geen grote fan van de PvdA, maar hun voorstel t.a.v. werkgelegenheid klinkt toch echt een stuk beter als de voornemens van het kabinet. Ook de voorstellen van GroenLinks zijn de moeite van het nader bekijken waard. Maar nee. Het kabinet, JP voorop en Zalm fluisterend achter hem, heeft besloten gewoon hun zin te doen. Balkenende had het lef om het PvdA-voorstel: teleurstellend en ouderwets te noemen. Ik vraag me af of hij toen zijn zelfbeeld voor zijn ogen had.
Volgens de PvdA doet het kabinet niets om de scherp oplopende werkloosheid af te remmen. De partij verwijt het kabinetg dat zij ruzie heeft gemaakt met de vakbeweging, waardoor de eerder overeengekomen loonmatiging van de baan is.

Ik vond ook al dat JP c.s. erg kort door de bocht gingen bij het overleg met de bonden. Dat was geen overleg: dat was een opgelegd besluit met een kaartje waarop stond Take It Or Leave It, overleg was niet mogelijk: tevoren stond al vast wat de uitkomst zou zijn.
En zo triomfeert weer de Arrogantie van de Macht... :(
[1]
Frozen [www]
JP is ook alleen maar ikke ikke ikke, kijk maar hoe die bos aan het lijntje hield met de kabinetsvorming, JP wist allang dat ie met de VVD in zee wou, en die suffe mietjes van D66 hielp ze daarbij
03 juni 2004, 11.23 uur