weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


God & The Election
30 mei 2004, 14:54 uur
Vanavond in Netwerk: God speelt bij de Amerikaanse verkiezingen in november dit jaar een hoofdrol. George W. Bush, zelf een 'born again' christen, weet zich verzekerd van de steun van 70 miljoen evangelische christenen. In Netwerk praten familievrienden, adviseurs en politieke analisten over de gevolgen van de religieuze drijfveren van een president die zich als door god gezonden beschouwt.

Persoonlijk vraag ik me af hoe een president die op oorlogspad gaat en in het proces vele Amerikaanse mannen en vrouwen de dood in jaagt, die krijgsgevangen laat martelen en vernederen zich een christen durft te noemen.
[5]
Frozen [www]
Zo schijnen die christenen inelkaar te zitten, kijk maar naar ons eigen landje.
30 mei 2004, 14.58 uur
Branwen [www]
Omdat ie een eikel is! (sorry, kwam er zomaar spontaan uit en kon nergens anders heen, normaal reageer ik niet zo, onee, wel als het om eikels zoals Bush gaat, evenzogoed mijn excuses).
30 mei 2004, 22.09 uur
Renesmurf [www]
Al hun presidenten zijn christelijk
30 mei 2004, 23.06 uur
Gooly
Tja zo gaat dat, de ene maakt de andere in naam van God af, en de andere neemt in naam van God wraak op de ene. Je hoeft niet eens religieus te zijn om te constateren dat dit in elk opzicht, hoe je het ook bekijkt, volslagen idioot is.
30 mei 2004, 23.36 uur
missgien
@Rene: Je hebt christelijk en christelijk. Bush is de eerste president die openlijk toegeeft dat hij de wet van mozes belangrijker vindt dan de grondwet van Amerika. Ik weet niet of je het stuk gezien hebt, maar die man houdt zich domweg niet aan de scheiding tussen staat en kerk. Dat is niet alleen gevaarlijk (zie wat hij in Iraq doet) dat is ook een bedreiging voor iedereen met niet-christelijke moraal.
31 mei 2004, 08.25 uur