missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Apotheek
29 mei 2004, 11:38 uur
Na het bezoekje aan de huisartsenpost, moest ik natuurlijk naar een apotheek. De weekenddiensten in Nijmegen liggen bij 1 apotheek voor de hele stad, en uiteraard was degene die dit weekend dienst heeft aan de andere kant van het kanaal, in Dukenburg - de Meyhorst op precies te zijn. Te ver om te fietsen (zeker nu!) dusch met de fiets naar het station, daar de bus genomen (ik had mazzel dat er eentje in de buurt komt op zaterdag). We waren er snel klaar maar al met al ben ik vanmorgen toch ruim 2 uur kwijt geweest met het dokterbezoek en het halen van mijn medicijnen.
Ik vroeg nog aan de arts van de post, waarom ze geen huisapotheek hadden. "Dat kan alleen als de apothekers het ermee eens zijn", antwoordde ze. Als ik het goed begrijp laten apothekers (zieke) mensen liever de halve stad doorkruisen in plaats van op één centrale plek, nl. de huisartsenpost, een weekend/avond-apotheek in te richten.
Medelevend zijn ze, hoor, die apothekers!
[4]
Renesmurf [www]
Dat noemen ze het "afschuif" systheem.
Wellicht hebben ze er een reden voor.
29 mei 2004, 18.36 uur
missgien
Als je bedoelt dat de huisartsenpost dit afschuift op de apothekers, zit je er echt naast. De huisartsenpost zou niets liever willen dan dat ze en huisapotheek hadden. Het was mijn eigen huisarts die mijn gisteren weekenddienst deed. Ik ken haar al heel erg lang. Die verzint zoiets niet.
30 mei 2004, 09.20 uur
Branwen [www]
Hier hebben de apo's wel iets bereikt met elkaar (gezelli!). De dienstapo is de dichtsbijzijnde bij de huisartspost. Blijkt enorm handig bij urineweginfectie. De afstand is nog net te kruipen zeg maar. (ik kan er nu weer om lachen hoor, het was nix dramatisch).
30 mei 2004, 22.13 uur
missgien
@Branwen: zo zou het ook moeten zijn! Het is toch van de gekke dat je de halve stad door moet om je medicijnen te kunnen ophalen?! Fijn dat het bij jullie wel goed geregeld is.
31 mei 2004, 13.15 uur