weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Pivot -2-
25 mei 2004, 11:04 uur
Ik ben al een stukje verder.
In tegenstelling tot wat in de helpfiles staat, moeten de documenten niet in de gewone www-directory komen te staan, maar in mijn www-cgi directory: Nu zie ik de phpinfo prachtig verschijnen...

Als ik vervolgens de rest in dezelfde dir zet, zie ik het inlogscherm (hoera!), maar inloggen en gebruikers aanmaken lukt niet! Waarom kan zoiets nu nooit gewoon van een leien dakje gaan bij mij?? Ik haat dit soort stress, vooral omdat het onnodig schijnt te zijn (ieder vraagt zich af waarom ik moeilijk doe, ik doe niet moeilijk: ik doe precies wat er staat!!!).
Ik ga maar eens hulp zoeken....

Nou, er zit schot in... ik kan nu users aanmaken. Maar blijft het probleem dat nu de hele handel in mijn cgi-bin staat: daar wil ik het echter liever niet hebben: ideetje, anyone??
[7]
Frozen [www]
Heb je wel de CHMOD gedaan zoals er stond. Mischien dat je daarom geen users kan wegschrijven.
25 mei 2004, 11.41 uur
missgien
zeg, als we beledigend gaan doen...!

Ik had het inderdaad wel gedaan, maar kennelijk te snel daarna geprobeerd. Nu doet-ie het wel... kennelijk had de chmod ff nodig om door te komen, ofzoiets vaags.
25 mei 2004, 11.48 uur
swanz
pivot is toch van bob van mijn kop thee? moet je een mailtje naar hem sturen.
25 mei 2004, 17.48 uur
Gooly
Opvallend dat je het in je cgi-bin dingeske moet gooien. Bij mij staat het gewoon apart in een eigen dir.
De enige kleine tip die ik kan geven is dat je in de instellingen (weblog instellingen, 1e pagina bijna bovenaan) het pad naar je voorpagina kunt wijzigen, zodat je voorpagina (index.php) niet bij de andere Pivot files hoeft te staan maar gewoon op de "usual" URL.
25 mei 2004, 19.49 uur
Rene [www]
@Gooly, come again?
Dat vind ik ook "verneukt" want ik heb alles al door moeten sturen naar /rene
Hoe moet je dat doen dan?
http://url/index.php er neer zetten ofzo?
25 mei 2004, 20.39 uur
Gooly
Je past zoals gezegd het pad aan in de weblog instellingen (de derde optie van boven) en je zorgt dat de folder waarin de index.php staat, is gechmod naar 777 (gemakshalve ga ik er maar even van uit dat het een Unix/Linux server is, bij Windows servers is dat v.m. niet nodig)
Dan zou die het moeten doen. Soms kan het zijn dat ie dan nog problemen geeft, dat ie b.v. gaat klagen dat ie index.php niet kan vinden. Dan maak je ff een dummy index.php aan, chmod naar 777 en dan gaat 't wel.
25 mei 2004, 23.12 uur
Frozen
@Gooly, dat had ik op mijn oude server ook, maar ik maakte die dir dan gewoon 755, en dat werkte ook goed ;)
26 mei 2004, 07.27 uur