weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Bush vs. Greenpeace - not guilty!
20 mei 2004, 08:50 uur
Gistermiddag om half vier (plaatselijke tijd) heeft de rechter in Miami Greenpeace vrijgesproken van alle opgelegde aanklachten. De zaak van de aanklager werd van tafel geveegd nog voordat de Greenpeace advocaat het woord hoefde te nemen.
18.311 mensen, waaronder ik, hebben de afgelopen weken een protest-kaartje naar Bush en Ashcroft gestuurd. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse regering te zien kreeg hoe groot Greenpeace eigenlijk is. De rechter vond het wetje uit 1872 dat men probeerde te gebruiken om Greenpeace te bestraffen 'belachelijk' en noemde het een "onprofessionele manier om een actiegroep dwars te liggen". Die kunnen Bush en Ashcroft ook in hun achterste stoppen.
Deze zaak is gewonnen, dat geeft hoop voor de volgende: de rechtzaak tegen Exxon Mobil (Esso), de grootste producent van gassen die het broeikaseffect oproepen. Een aantal actievoerders, verkleed in tijger-pakken, die daar de nadruk op legden worden nu door Exxon voor de rechter gedaagd... Laten we hopen dat die rechter net zo nuchter is als die gisteren Bush het bos in stuurde.

en dan dit nog... ;-)
[1]
Frozen [www]
Dat is een goede zaak ;)
20 mei 2004, 15.07 uur