weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Nieuwe spamwet
18 mei 2004, 14:27 uur
Woensdag 19 mei treedt de nieuwe Telecomminicatiewet in werking, waarin ook het versturen van spam in Nederland aan banden wordt gelegd. De voornaamste winst is dat verzenders voortaan moeten kunnen bewijzen dat de ontvangers zich daadwerkelijk hebben aangemeld voor commerciŽle, charitatieve of ideŽle berichten, zo meldt Stichting Spamvrij.nl
Ook het vervalsen of verhullen van de afzender van spamberichten is voortaan verboden.
Stichting Spamvrij.nl meldt echter dat de nieuwe Nederlandse anti-spamwet niet volmaakt is en dringt aan op een wijziging van de wet: "De enige manier om serieus iets aan de spamproblematiek te doen, is alle ontvangers te vrijwaren van ongewenste bulk e-mail. Bedrijfsadressen mogen nog onverminderd bespamd worden."
"De overheid zag ten eerste niet in dat het buitengewoon moeilijk is om een onderscheid te maken tussen bedrijfs- en consumentenadressen, en meende ten tweede (abusievelijk) dat bedrijven wťl graag spam ontvangen." [Lees het hele artikel bij Nu.nl]

Het zal mij benieuwen of de hoeveelheid spam per dag in mijn mailbox (+ 200) zal verminderen... ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in: de meeste spam komt uit de US of A.
[1]
Frozen [www]
Denk dat het niet echt veel uit zal maken. Ik regel het liever zelf wel met filters. Mijn isp heeft ook een filter en ik ben blij da'k die account nie gebruik. Want wie zegt mij dat hun niet iets fout doen zodat je mail misloopt.
18 mei 2004, 15.49 uur