missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Oja!
16 mei 2004, 22:04 uur
Er was een zeepkistenrace vandaag. Zeepkistenrace zorgt voor verkeerschaos
De Red Bull Zeepkistenrace in het centrum van Nijmegen heeft zondag tot onverwacht grote drukte en een verkeerschaos geleid. Een politiewoordvoerder meldde dat de snelwegen richting Nijmegen helemaal vol stonden.
Alle parkeerplaatsen in de stad waren bezet. Volgens de organisatie kwamen 80.000 bezoekers op het evenement af. De stad was daardoor urenlang onbereikbaar.
Volgens de politie leidde de drukte niet tot problemen en was de sfeer goed. Het is de tweede keer dat sponsor Red Bull de zeepkistenrace houdt. De eerste editie van het spektakel vond twee jaar geleden in Bloemendaal plaats. Zondag deden 125 teams mee.
Het team 'Hou me tegen' uit Rosmalen won de race. De winnende kist in de vorm van een frikadel, had de beste combinatie van snelheid en creativiteit, oordeelde de organisatie. Het team mag een weekendje naar de Formule 1 en heeft daar een ontmoeting met coureur Christian Klien.
[4]
Michael [www]
Mijn hemel, het was inderdaad ontzettend druk. Het leek wel zomerfeesten. Het was een opgave om het kruispunt bij de blauwe steen te doorkruisen en een lege terrastafel vinden bleek zelfs onmogelijk. Gelukkig had ik thuis nog een fles wijn, wat hapjes en nog belangrijker, een balkon. Op de achtergrond het lawaai van de mensenmassa uit de stad (nog steeds trouwens), dus toch nog een heerlijke middag.
16 mei 2004, 22.30 uur
swanz
met zo'n zeepkist win je nog van klien;-)
16 mei 2004, 22.58 uur
Gien
@Michael: ik zag het al aankomen, de drukte. Het was prachtig weer en als er iets geks wordt gedaan, komen de Nijmegenaren erop af. Nu is de Voerweg wel een ideale locatie natuurlijk! :)
Ben blij dat ik lekker thuis ben gebleven, ik hou niet van druktes.
17 mei 2004, 07.15 uur
carin [www]
Nietsvermoedend op weg naar twee jarige neefjes in het Nijmeegse, kwamen we in 10 km file terecht. Ik heb nu nog last van zeepkistallergie...
17 mei 2004, 11.49 uur