missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Laptop revival
13 mei 2004, 17:42 uur
Ongeveer een jaar geleden wilde hij niet meer, mijn oude laptop. Grote paniek: al mijn bestanden op dat ding waren onbereikbaar geworden en backups? Ben je gek! Een paar weken geleden kwam ik 'em ineens weer tegen, het gewraakte ding. Ik deed de klep open en klikte het knopje 'aan' aan. Zowaar: hij deed 't weer! Vandaag kwam ik er eindelijk aan toe om eens te kijken wat er nu eigenlijk allemaal op stond. Een waar feest van herkenning! Oude foto's, mp3's, allerlei bestanden waarvan ik het bestaan volledig was vergeten. Het is leuk om op zo'n ding rond te struinen. Het heeft ook iets gluurderigs, want het lijkt net of je een ander z'n computer aan het bekijken bent. Op het moment is hij een aantal MP3's aan het uploaden naar een hoekje op het net, waar ik het straks weer vandaan haal met mijn 'dagelijkse' laptop.
Maar ik ben in dubio: het oudje loopt nl. op Windows 98 en dat vind ik veel fijner dan de XP waar mijn huidige op draait. XP sucks big time, als je het mij vraagt: zo traaaaaaaaaag, vreselijk! Dus stelt Lief voor om mijn huidige bestanden over te zetten naar het oudje, de huidige schoon te maken en Win98 erop te installeren. Erg lief allemaal, maar dat houdt natuurlijk ook weer het her-installeren van allerlei programma's in. Zoeken naar paswoorden, frustratie omdat alles niet gaat zoals je wilt. Nee, daar heb ik nu even geen hoofd voor.
Maar het grasduinen is leuk en daar ben ik wel even zoet mee geweest.
[3]
Frozen [www]
Wat een omweg, eerst oploaden en dan downloaden, of heb je geen locaal netwerkje ?.

Ik vind XP juist fijner dan 98, en al helemaal fijner dan ME want dat was toch wel een van de kloterigste OS'en die er was. Zit zelf overigens wel te denken om weer eens een poging te wagen aan linux. ;)
13 mei 2004, 19.43 uur
B@@ [www]
toch geen illegale MP3's he?
14 mei 2004, 12.12 uur
Gien
Als je ze zelf hebt gemaakt en ze zelf gebruikt, is er weinig illegaals aan, volgens mij.
14 mei 2004, 07.48 uur