missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Dode in Irak
11 mei 2004, 07:39 uur
Net wakker was ik, en ik zette de TV aan om het nieuws te horen. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat de dode militair in Irak waar Conny Mus het over had een Nederlander was. "Een Nederlandse militair is maandag omgekomen door een aanslag met handgranaten in de stad As Samawah in Zuid-Irak, waar de Nederlanders hun basis hebben. Een andere Nederlandse militair raakte gewond.", aldus het ANP. Ik haal opgelucht adem: As Samawah, daar zit broerlief niet! Ik ga er vanuit dat hij nog steeds veilig in Al Khidr zit. De opluchting is slechts van korte duur en maakt plaats voor een schuldgevoel: mijn broer kan dan wel veilig zijn, ergens in Nederland is een moeder die haar kind kwijt is, een echtgenote die haar man kwijt is en mogelijk kinderen die hun vader kwijt zijn.
Ik denk aan mijn broer's vrouw en kinderen en aan onze moeder en het huilen staat me nader dan het lachen: wat moeten die mensen, die echt iemand hebben verloren in deze gekte, voelen?

Wat doen we daar in godsnaam? Hoe kwamen wij bij deze gekte betrokken en belangrijker: hoelang gaan we ermee door? Hoeveel Nederlanders moeten er gewond raken of sterven voordat iemand eens opstaat en zegt: "Nu is het afgelopen! Wij hebben hier niets te zoeken!! Dit is niet ons conflict! Laat de Amerikanen hun eigen rotzooi opruimen!"
Wanneer? Wie?

[Uitgebreid artikel in De Gelderlander]
[Uitgebreid artikel bij Nu.nl, inclusief kaartje van de regio]
[5]
Micheline [www]
Ik zal je droom wreed verstoren want het ligt allemaal ff anders. Ik bel je vandaag nog wel.
11 mei 2004, 09.22 uur
Gien
Om een lang verhaal kort te maken: zo veilig als ik dacht dat broerlief daar zat, zit hij niet. 't Is een van zijn collega's die het leven liet.
Wanneer mogen ze weer naar huis? Asjeblieft?
11 mei 2004, 09.41 uur
Frozen [www]
Gelukkig niet je broer maar inderdaad een ander zit nu niet zo fijn thuis. Ik mag toch hopen dat ze nu de mensen eens terughalen, of het in iedergeval niet meer verlengen. Zeker nu ook die amerikanen en engelsen in de gevangenis aldaar zich misdragen. Daar moeten we niet bij willen horen.
11 mei 2004, 12.10 uur
bareuh [www]
ik zie nu pas dat je er iets over hebt geschreven. Moest ook even aan je denken Gien, tijdje geleden had je al laten weten dat je broer daar is gelegerd.
Nederland moet zich terugtrekken uit dit conflict. Wij hebben er niets mee te maken!!!
12 mei 2004, 12.59 uur
Gien
@Bareuh: ik was verder gisteren nogal stil, vandaar dat je het waarschijnlijk gemist hebt.
12 mei 2004, 17.21 uur