missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Hoop
04 mei 2004, 18:47 uur
Lopend langs de St. Annastraat naar huis zag ik aan de overkant een lang manspersoon wiens postuur en manier van lopen mij erg bekend voorkwamen. Ik tuurde naar hem, hij tuurde naar mij en ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en riep de naam van de persoon van wie ik dacht dat het was. Zijn gezicht lichtte op en met drie grote stappen met zijn lange benen was hij bij me met de vertrouwde grijns op zijn gezicht. We hadden elkaar zeker 8 jaar niet gezien, zo rekenden we snel uit. Het laatste wat ik van hem wist, was dat zijn derde kind op komst was en het laatste wat hij van mij viavia te horen had gekregen was dat ik in Almere woonde.
"Ik dacht al dat jij het was, maar dat kon niet! Je haar is véél te lang en bovendien woon je niet meer hier!", zei hij. Snel praatten we elkaar bij, ik gaf hem mijn adres en nodigde hem uit om eens langs te komen om echt eens goed bij te praten. Hij knikte en gaf toen aan dat hij moest opschieten. Ik nam afscheid in de hoop hem snel weer te zien.
Zelfs na al die jaren van elkaar niet gesproken te hebben was het vertrouwde gevoel er weer: het gevoel van vriendschap voor deze man die er voor me was toen ik in een diep dal zat. Deze man die mij op sleeptouw nam door de hele stad, naar Duitsland en naar veel, heel veel concerten. In de tijd dat ik dat het meeste nodig had, had hij zich een ware vriend getoond.
Ik hoop dan ook dat het niet zó lang duurt voor we elkaar weer zien.
[1]
Renesmurf [www]
Met sommige mensen klikt het gewoon.
04 mei 2004, 23.06 uur