missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


CreaWie?
04 mei 2004, 11:25 uur
Afgelopen weekend en op internet kom ik de term steeds weer tegen: CreaBea. Ik snap 'em wel, daar gaat 't niet om. Alleen noemen wij een CreaBea altijd een CreaThea...
Mijn eerste kamer in Nijmegen was een hokje van 2x4 in een oude bakkerij waar we met ons dertienen op 11 kamers woonden: het was er druk, het was er vies en het was er errug gezellig.
In de loop van het jaar kwamen en gingen er een aantal mensen, hetgeen natuurlijk zijn neerslag had op de sfeer.
Eén van de nieuwelingen was Thea. Thea zat op de opleiding Creatieve Therapie. Tot zo lang ging het goed. Tot er allerlei dingen begonnen te verdwijnen. Die doken vroeg op laat weer op: onder de klei, onder de verf, je kunt het zo gek niet bedenken: deegrollen, mixerhaken, lepels, vorken, pannen: onze complete keuken viel in handen van Thea die het concept 'gemeenschappelijk' wel heel letterlijk nam. Op gegeven moment waren we het zat en spraken we Thea erop aan. Ze verdedigde zich niet, ze verontschuldigde zich niet, ze zei alleen maar: Ik ben nu eenmaal CreaThea, daar kan ik ook niets aan doen!
Het hoeft geen betoog dat de term CreaThea sinds die tijd in ons aller geheugen staat gegrift. CreaBea's die kennen we niet, CreaThea: die kennen we!

En nu ben ik er zelf eentje geworden.... gelukkig is gemeenschappelijk in dit huis echt gemeenschappelijk.
[0]