missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Blatter is gek geworden
28 april 2004, 10:23 uur
In de Sp!ts en Metro van vandaag staat vermeld dat Blatter (de voorzitter van de FIFA) wil dat het gelijkspel bij het voetbal wordt afgeschaft. "Ieder wedstrijd moet een winnaar hebben. Als je een kaartspel speelt of wat voor spel dan ook, is er altijd een winnaar en een verliezer.", aldus Blatter in de artikelen.
Dat is natuurlijk grote kolder: neem nu schaken en dammen. Gelijkspel is bij deze 'spelletjes' de meest-voorkomende uitslag, volgens mij. En ook bij andere veldsporten is een gelijkspel gewoon iets wat erbij hoort.
Blatter komt wel vaker in het nieuws met opmerkelijkheden, zo is er grote twijfel aan de juistheid van de uitslag van zijn herverkiezing in 2002 en zijn er niet-aflatende geruchten over de manieren waarop hij zich zou verrijken via zijn functie als FIFA-voorzitter.
[3]
Frozen [www]
Het is inderdaad de grootste onzin die ik heb gehoord. De enige wedstrijden waarbij dit zo is zijn de finale rondes, daar moet je nou eenmaal een winnaar hebben.
28 april 2004, 11.54 uur
Gien
Blatter wil dus, bij een gelijke stand na 90 minuten, strafschoppen gaan nemen. Bij iedere wedstrijd. En zo wordt elke wedstrijd een tombola. Waarom nog ons best doen tijdens die 90 minuten als we daarna toch lekker op het doel mogen knallen?, zie ik de verwende drollen al denken.
28 april 2004, 14.01 uur
Erwin [www]
Volgens mij was zijn herverkiezing eigenlijk een gelijkspel.

Als zoiets dan toch ingevoerd moet worden, dan kun je beter beginnen met strafschoppen nemen. Dan heeft er in ieder geval een ploeg iets om voor te gaan knokken. Namelijk diegene die met achterstand aan de echte wedstrijd begint.
28 april 2004, 17.38 uur