weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Slapen, hoezo??
25 april 2004, 09:25 uur
T. wil de laatste tijd niet meer slapen. Eerst dacht ik dat het erom ging dat hij liever bij ons was dan op zijn kamer, maar ik ben er nu achter dat hij niet wil slapen. Hij wil wakker blijven om te kunnen puzzelen, lezen, legoën, whatever. Met als gevolg dat hij zo onderhand chronisch slaapgebrek oploopt.
Al een aantal avonden slaapt hij niet voor 10 uur/half elf, maar is de volgende ochtend alweer met de vogeltjes op, een uur of 6/half 7. Dat is veel te weinig slaap voor een kind van zijn leeftijd, gemiddeld hebben kinderen van zijn leeftijd tussen de 9 en de 11 uur slaap nodig. 8 uur is domweg te weinig. Hij ziet vreselijk bleek, is sjagrijnig, maar het wil er bij hem niet in dat hij vroeger moet gaan slapen.

Iemand tips hoe dit probleem op te lossen??
[4]
Frozen [www]
Ik heb geen kids dus een echte tip heb ik niet. Ik zou hem gewoon zeggen dat ie moet gaan slapen, of maak een lichtknopje aan de buitenkant van zijn kamer op een hoogte waar ie niet bijkan, dan doe je gewoon het licht uit ;)
25 april 2004, 14.55 uur
gien
Was het maar zo eenvoudig... Het is nogal lang licht, dus dat lichtknopje dat heeft geen zin. En zeggen dat hij moet gaan slapen? We doen niet anders! :)
25 april 2004, 15.06 uur
Laure
Zorgen dat hij lichamelijk moe is,dus fietsen of voetballen buiten ....zoiets,succes
26 april 2004, 17.20 uur
swanz
paar borreltjes ;-)
26 april 2004, 20.11 uur