weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


EU komt op voor privacy Europeanen
22 april 2004, 12:47 uur
Het Europees Parlement zet het conflict met de Verenigde Staten over het opslaan van gegevens van Europese reizigers op scherp. Woensdag besloot het parlement met zeer nipte meerderheid naar het Europees Hof van Justitie te stappen om een akkoord tussen de VS en de Europese Unie over het overdragen van de gegevens te laten verbieden.
In de strijd tegen terrorisme vragen de VS van inkomende reizigers allerlei gegevens. Het gaat niet alleen om naam en paspoort, maar ook om bijvoorbeeld informatie over de kredietkaart.
De Europese Commissie heeft met de VS een principeakkoord bereikt over de voorwaarden waaronder deze gegevens worden verstrekt. Het parlement is van oordeel dat de privacy van de luchtreiziger nog steeds niet is gewaardborgd en wil dat laten toetsen door het hof. Bovendien is het verbolgen dat het buitenspel is gezet bij de onderhandelingen. Ook daar moet het hof zich over buigen.
[Bron: ANP]

Nou, hehe! Je moet ondertussen je complete doopceel laten lichten als je de VS nog in wil, maar daar wil de EU nu dan eindelijk een stokje voor steken. Maar ik ben bang dat het een loze actie is: die paraonoia Amerikanen zien nu eenmaal in iedere niet-Amerikaan een potentiële terrorist!
[1]
Frozen [www]
Ik ga er toch nie heen, maar het is wel belachelijk, en als we osama geloven moeten zijn we in europa ook doelwit, dus laten we het ook maar invoeren voor die yanks.
22 april 2004, 18.49 uur