missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Pan
17 april 2004, 11:44 uur
Een keer in de paar weken loop ik de Aldi es binnen. Meestal pak ik dan wat toetjes mee, ontbijt voor T., flesjes cassis, wc-papier, affijn: u heeft een beeld. Donderdag was ik er weer en wat was er -naast heel veel andere dingen- in de aanbieding: een hapjespan! Nu is mijn hapjespan bejaard te noemen: hij hoorde bij de allereerste pannenset die ik bezat. Aangeschaft toen ik mijn eerste kamer-poging ondernam, nu zo'n 20 jaar geleden. Die oude pan heeft heel wat gerechten voorbij zien komen, en al werd er al snel een wok aangeschaft: mijn oude pan bleef in de kast staan en dienst doen, zelfs toen alle bijbehorende pannen al als onbruikbaar bij het grof vuil waren gezet hield mijn oude hapjespan het vol, al moest je "er wel even bijblijven voor het beste resultaat".
Nu staat er een bourgondische schotel te pruttelen in mijn nieuwe hapjespan en voor het eerst sinds lange tijd durf ik weg te lopen zonder bang te zijn dat de hele boel aanbrand; de nieuwe heeft nl. een anti-aanbaklaag.
Vanavond wordt er weer eens ouderwets gebunkerd en geboerd hier in huis: een goede bourgondische schotel maak je niet alleen met bier, je spoelt het er ook mee weg!
[2]
Branwen [www]
Gefeliciteerd met je nieuwe pan! (bedoel ik niet sarcastisch hoor, ik weet hoe fijn het kan zijn met een nieuwe pan aan de slag te gaan). Enne, eet smakelijk alvast.
17 april 2004, 12.19 uur
Frozen [www]
Die anti aanbrand laag gaat er hier altijd gauw vanaf hehehe, we snijden altijd vlees in de pan om te kijken of het al gaar is namelijk ;)
17 april 2004, 14.41 uur